Ugrás a tartalomra

Kispiacon is lehet birkózni a Potisje Birkózó Klubnak köszönhetően

2023.03.11
14:34
2023.03.11
16:39
Forrás
Pannon RTV
Sportolási lehetőséggel gazdagodott Kispiac, a fiatalok jövő héttől kezdve heti rendszerességgel birkózhatnak, ugyanis a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub kezdő csoportot indít.

A bemutató edzésen, közel 20 helyi gyerek vett részt.

A kispiaci általános iskola tornatermében került sor szombat délelőtt a bemutató edzésre, amelyet a magyarkanizsai birkózó klub edzője és elnöke mellett a tavalyi évben Martonoson elindított csapat tagjai tartottak. A kispiaci gyerekek örültek az új sportágnak, ugyanis kevés lehetősége van a helyieknek intenzíven űzni egy-egy sportot.

Báló Simon, Kispiac: „Volt jó sok birkózás, egy negyedikest leterítettem a földre, bár mondhatni nem volt olyan nehéz leteríteni, de attól még örülök.”

A közeljövőben a gyerekek játékosan tanulják meg a birkózás alapjait, a különféle mozgásokat, hiszen a sport összetett, az ügyesség, és az erő mellé még társul a taktika is. A Potisje Birkózó Klub elnöke elégedett, ugyanis a vártnál sokkal több gyerek jelezte részvételét az edzésekre.

Rekecki Rudolf, elnök, Potisje Birkózó Egyesület, Magyarkanizsa: „Természetesen hosszútávra gondolkodunk, ugyanúgy, mint ahogy elkezdtük Martonoson, itt is egy nagyon komoly kis birkózóbázist szeretnénk kiépíteni. Kanizsán, Martonoson és Kispiacon közel 100 gyerekekkel foglalkozunk, amit úgy gondolok, hogy egy nagyon szép létszám a községben.”

Kispiacon tehát minden kedden este negyed hétkor, míg szombaton a délelőtti órákban az általános iskola tornatermében tartják az edzéseket, amelyhez bármikor bárki csatlakozhat.

Kispiac
Potisje Birkózó Klub
birkózás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.