Ugrás a tartalomra

Komoly edzésekkel tartja magát formában Világos Adriana

2020.07.16
10:02
2020.07.16
16:39
Forrás
Pannon RTV
A korosztályos világcsúcstartó gerelyhajító annak ellenére sem lazít, hogy a koronavírus-járvány miatt szinte minden versenye elmaradt.

Egyedül a szeptemberre tervezett Balkán-bajnokság megtartására van még némi esély.

Gőzerővel készül az újabb kihívásokra Világos Adriana. A kishegyesi gerelyhajító a helyi labdarúgópályán dobóedzésekkel tartja magát formában. Az idei szerbiai téli kupán elért 68 méter 76 centiméteres dobásával Adriana világcsúcstartónak számít korosztályában. Az újabb rekordok felállítására azonban most nincs lehetőség.

„Láttuk, hogy lemondták a versenyeket határozatlan ideig. Ez is rosszul érintett, mert nagyon készültem. Szerettem volna megközelíteni az új egyéni csúcsom vagy legalább egy jó 60 fölötti dobást dobni. Reméltem, hogy beindulnak a versenyek. Folytatjuk az edzéseket. Itt a pályán heti 2-3 alkalommal szoktunk edzeni.”

A fiatal tehetség édesanyjával készül minden versenyre. Világos Györgyi szerint Adriana fejlődése évről-évre egyre látványosabb. Az U18-as olaszországi Európa Bajnokságra is teljes erőbedobással készültek, amit a koronavírus járvány miatt eltörölték. Jó hírnek számít viszont, hogy a korosztályos világcsúcstartó lány jobb körülmények között készülhet, mint korábban.

„Az Atlétikai Szövetségnek köszönhetően a dobópályán új tartán csíkot kaptunk, valamint a távolugró gödrünk és súlylökő körünk is elkészült. Ezzel sokkal több edzést tudunk itt a pályán tartani. De kombináljuk továbbra is az otthoni edzéseket is, illetve az iskola tornatermében is tudunk edzeni.”
 

Az edző hozzátette, hogy idén még biztosan maradnak az 500 grammos gerelynél, jövőre azonban már Adriana a 600 grammos szerrel is kipróbálhatja magát a versenyeken.

edzés
Világos Adriana
világcsúcstartó
verseny
elmarad
járvány

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.