Ugrás a tartalomra

Kosárlabda: Szerbia győzelemmel, Magyarország vereséggel kezdte a VB kvalifikációt

2017.11.24
22:01
2017.11.24
22:42
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődtek a 2019-es kínai kosárlabda világbajnokság selejtezői. Magyarország legjobb kosarasai Lengyelországban vendégeskedtek, Szerbia válogatottja Belgrádban Ausztriát látta vendégül.

Két év múlva Kínában rendezik meg a férfi kosárlabda világbajnokságot. A tornán az eddigi 24 helyett 32 ország legjobb kosarasai vehetnek majd részt. A világ legjobbja címért azonban csak azok a kosarasok küzdhetnek majd, akik a selejtezőkben kiharcolják a részvétel jogát.

Az európai  kvalifikációs torna pénteken rajtolt. Magyarország válogatottja az első mérkőzésén 10 ponttal kikapott Lengyelországtól. A szeptemberi Eb-n nyolcaddöntős magyar válogatottból Hanga Ádám barcelonai kötelezettségei, míg a honosított Govens Darrin későn elkészült papírjai miatt hiányzott, a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert pedig a generációváltás miatt nem lépett pályára Bydgoszcz-ban. A magyar együttes azonban már vasárnap javíthat, amikor is Debrecenben Koszovót fogadják a második fordulóban. A C csoportban szerepel még Litvánia válogatottja. A kvartettből az első három helyezett jut a következő csoportkörbe. Ott a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerülnek össze, a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

Az Eb ezüstérmes szerb válogatott magabiztosan kezdte szereplését. A csoportkör első mérkőzésén Ausztriát verte 21 ponttal Belgrádban. Aleksandar Đorđević csapata a következő fordulóban, hétfőn grúzia válogatottját látja vendégül. A G csoportban még németország harcol a továbbjutást jelentő három hely valamelyikének megszerzéséért.

Eredmények:

C csoport

Lengyelország-Magyarország 70-60

Koszovó-Litvánia 61-99

 

G csoport

Szerbia-Ausztria  85-64

Németország-Grúzia 79-70

 

kosárlabda
Szerbia
vb
kvalifikáció

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.