Ugrás a tartalomra

A Liverpool megnyerte az Angol Szuperkupát

2022.07.31
09:04
Forrás
nso.hu
A Liverpool 3–1-re legyőzte a PL-címvédő Manchester Cityt Community Shielden, így Jürgen Klopp csapatáé lett a 2022-es Angol Szuperkupa.

A vezetést a Pool szerezte meg: a 21. percben Szalah és Trent Alexander-Arnold összjátéka után utóbbi lőtte ki 17 méterről a kapu jobb felső sarkát. A fordulásig nem változott az eredmény. A 70. percen túl egyenlített a City. Kevin De Bruyne passzát és Phil Foden lövését követően Julián Álvarez a kapuba kotorta a labdát. A Liverpool azonban újítani tudott, ment a győzelemért, és miután Núnez fejese eltalálta Rúben Días kezét a kapu előtt, büntetőhöz jutott. Ezt Szalah magabiztosan értékesítette. A hajrában Núnez fejjel megszerezte első gólját tétmeccsen a Liverpoolban, míg a túloldalon Haaland elképesztő ziccert hibázott a 97. percben – öt méterről lőtt kapufát üres kapura. A Liverpool pedig megnyerte az Angol Szuperkupát.

Liverpool
Angol Szuperkupa
Manchester City
Jürgen Klopp

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.