Ugrás a tartalomra

Magyar motorsportsikerek Tusványoson

2023.07.21
16:04
2023.07.21
16:25
Forrás
Pannon RTV
A magyar motorsport legendás versenyzői voltak ma főszerepben a tusványosi Sportteraszon. Karrier, sérülések és további célok - egyebek mellett ezekről mesélt Talmácsi Gábor és Gyenes Emánuel az érdeklődőknek.

Talmácsi Gábor 2007-ben írt történelmet a magyar motorsportban, amikor világbajnoki címet szerzett a Moto GP 125 köbcentis kategóriájában. A pilóta pályafutásának később egy sérülés vetett véget, azóta a fiatal tehetségek oktatásával foglalkozik.

„Abszolút képviselem az ügyet. A Hondán belül létrejött Hungarian Motorsport Academy, aminek a kiválasztási rendszerében én vagyok a felelős. Az autósoknál pedig Michelisz Norbert. Ebben az akadémiában nézzük azokat a karrier ugrásokat, amik nagyon fontosak egy-egy versenyző esetében, és összesen 29 támogatottunk van."

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel is sikeres karriert futott be, az országos bajnoki címek mellett 2020-ban a Dakaron is meg tudta nyerni a szerelő nélküli kategóriát. A pilóta nem áll meg, ismét indul majd a világ legnehezebb raliversenyén, méghozzá új motorral.

„Remélem, hogy egy nagyon jó motor lesz, ezt is persze felkészítem, a futóművet átszereljük, tehát lesz egy rám szabott futómű benne és ez egy előny."

A szatmárnémeti motoros már befizette a nevezési díjat a következő Dakarra. Jelenleg a szponzorokkal tárgyal a további együttműködés részleteiről, ezzel egyidejűleg pedig különféle raliversenyeken is részt vesz.

Talmácsi Gábor
Gyenes Emánuel
Tusnádfürdő
Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor
motorsport

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.