Ugrás a tartalomra

A magyar vízilabdázók az aranyért, a szerbek az ötödik helyért játszanak az Európa Kupában

2019.04.07
08:44
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI, nemzetisport
Märcz Tamás tanítványai vasárnap este 20:15-től a horvátokkal mérkőznek meg a fináléban. Szerbia az 5. helyért Montenegróval játszik 16:45-től.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kiváló mérkőzésen 12-11-re legyőzte az olasz csapatot az Európa Kupa Zágrábban zajló nyolcas döntőjének szombati elődöntőjében. Märcz Tamás együttese ezzel biztosította helyét a júniusi, belgrádi világliga-szuperdöntőben, amelynek győztese elsőként szerez kvótát a jövő évi tokiói olimpiára.

Mivel az olimpiai és Európa-bajnok szerb válogatott - a világliga szuperdöntőjének rendezője - meglepetésre simán kikapott a pénteki negyeddöntőben a spanyoloktól, ezért komoly téttel bírt az olaszok elleni elődöntő, amelynek győztese már biztosan ott lesz Belgrádban, ahol játszhat az első olimpiai kvótáért.

A másik, késő estig húzódó elődöntőben a horvát válogatott 12-9-re legyőzte a spanyol csapatot, így Märcz Tamás tanítványai vasárnap este 20:15-től a horvátokkal mérkőznek meg a fináléban. Szerbia az 5. helyért Montenegróval játszik 16:45-től.

Európa Kupa
vízilabda

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.