Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán a MOL-Pick Szeged csapata diadalmaskodott

2017.08.28
11:32
2024.03.19
08:51
A vasárnapi döntőben a Tisza-parti fiúk 34:28 arányú győzelmet arattak svéd Kristianstad gárdája ellen Magyarkanizsán.

Az OTP Bank Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornán a tavalyi évhez hasonlóan a MOL-Pick Szeged csapata diadalmaskodott. A vasárnapi döntőben a Tisza-parti fiúk 34:28 arányú győzelmet arattak svéd Kristianstad gárdája ellen Magyarkanizsán.

Nehezen lendültek bele a szegedi fiúk a Bajnokok Ligájában velük egy csoportba sorsolt svédek elleni döntőn, hiszen csak a 15. percben tudták először megszerezni a vezetést. Utána azonban beindult a gépezet, végig a Szeged irányított és megérdemelten nyerte meg a tornát és vele a vándorserleget.

A szegedi csapat népes szurkolótábora már a meccs előtt elkönyvelte kedvencei sikerét. Volford Zoltán, szurkoló, Szeged: „Remélem, hogy nyerni fogunk. Már több éve rendszeresen kijárunk ide, augusztus utolsó hétvégéjén ez a program. Figyelemmel kísérjük a csapatot, most az új játékosokat figyeljük, és reméljük, hogy egy picikét megint előrébb lépünk.”

A tornagyőzelem után Marko Krivokapić, a MOL-Pick Szeged zentai származású segédedzője értékelt. „Tavaly is játszottunk olyan csapattal, aki azután a BL-ben volt az ellenfelünk, tavalyelőtt is ugyanígy Kanizsán a Brest meg a Vardar ellen. Ezek nagyon jó meccsek, meg kemény meccsek, és meglátjuk, hogy meddig jutottunk el a munkával.”

A harmadik helyért folyó mérkőzésen a szegediek korábbi edzője, Dragan Đukić vezette székelyudvarhelyi csapat némi meglepetésre 33:31-re legyőzte az esélyesebbnek vélt horvát Nexe együttesét. Az ötödik helyért a belgrádi Partizan és a török Nilüfer küzdött meg. A rendes játékidőben 26:26-os döntetlen született, és csak a hétméteresek második köre hozta meg a Nilüfer 31:30 arányú minimális győzelmét. Dukai Ferenc, a torna főszervezője szerint évről évre szorosabb eredmények születnek, zárkóznak fel a kisebb csapatok, ami kimondottan jót tesz a kézilabdának. „Egyértelműen azt tudom mondani, hogy nőtt a színvonal, habár voltak nevesebb csapatok is már nálunk, de a hét torna közül ez a torna volt a legkiegyensúlyozottabb.”

A VII. OTP Bank Kanizsa Kupa legjobb góllövője a román Andrei Mihalcea lett. Az edzők szavazatai alapján a legjobb kapusnak a horvát Kristian Pilipovićot, a legjobb játékosnak pedig a svéd Albin Lagergrent nyilvánították.           

Magyarkanizsa
MOL-Pick Szeged
kézilabda

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.