Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Magyarország a tokiói olimpián

2021.08.04
07:56
2021.08.04
13:54
Forrás
m4, Nemzeti Sport, MTI
Ma is biztos az érem a magyaroknak az olimpián, már csak az a kérdés, hogy arany lesz-e vagy ezüst. Lőrincz Viktor ugyanis hamarosan a döntőben birkózik. Összzegezzük a nap eddigi eseményeit.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Nem volt messze a csoda, mégsem jutottak elődöntőbe a magyar kézislányok az olimpián. Végig jól játszottak, szoros eredménnyel. Csak az utolsó percekre fogyott el az energiájuk, amit a norvég csapat kihasznált, és beállította a 26:22-es eredményt. Elek Gábor tanítványai gyengén kezdték olimpiai szereplésüket, csúfos vereségek után álltak talpra. A negyeddöntős vereségük után az 5. és a 8. pozíció között végezhetnek.

Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

A női kajakosok 500 méteres mezőnyében Kozák Danuta és Csipes Tamara is magabiztos futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe.

A férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos is futamgyőzelemmel ment tovább, K-2 1000 méteren az egyesben friss olimpiai bajnok Kopasz Bálint Nádas Bencével megállíthatatlan volt, és simán továbbjutott. Varga Ádám Béke Kornéllal reményfutamon mehet elődöntőbe.

A női kenu egyeseknél 200 méteren Takács Kincső másodikként zárt a futamában, amivel elődöntős lett, Balla Virág reményfutamra szorult a továbbjutáshoz. Ezt viszont Balla megnyerte, így ő is ott lesz a csütörtöki elődöntőben.

Olasz Anna negyedik helyen ért célba a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén. A magyar úszó mindössze négy másodpercre volt el a győztestől és kettőre a dobogótól.

Rivasz-Tóth Norbert a férfi gerelyhajítók selejtezőjében 77.76 métert dobott, ez azonban nem volt elegendő a továbbjutáshoz. Szűcs Valdó a 110 méteres gátfutás elődöntőjében nyolc századmásodperccel lemaradt a fináléról.

Lőrincz Viktorért 13 óra körül szurkolhatunk. A birkózó a kötöttfogásúak 87 kilogrammos döntőjében csatázik az aranyért.

A férfi vízilabda-válogatott negyeddöntője 12.50-kor kezdődik. Horvátország az ellenfél.

olimpia
Tokió 2020
kajak
kenu

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.