Ugrás a tartalomra

Már csak néhány óra van hátra a 44. Dakar-rali rajtjáig

2021.12.31
15:52
2021.12.31
17:05
Forrás
Pannon RTV
Három magyar versenyző is ott lesz a Dakaron. Dzsiddában most vannak folyamatban az utolsó simítások, a rajt Hail közelében lesz.

Saghmeister Gábornak és Gyenes Emánuelnek közép-európai idő szerint péntekre volt időpontja a műszaki és adminisztratív átvételre, ugyanakkor mindezt sikerült már csütörtökön elintézniük, így nem volt stresszes a rajt előtti napjuk.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Voltak kisebb gondok, de sikerült az egészet elhárítani, úgyhogy megkaptuk az utolsó pecsétet is, a motor a versenyre kész van. Olyan alkatrészek, amelyek kellenek a motorhoz és a komplett felszerelés átnézve, sisak átnézve, az összes védőfelszerelés, ha a sivatagban akármilyen problémánk van, a műszerek, hogy minden rendben legyen. Azt lehet mondani, hogy a motor tökéletes állapotban van.”

Gyenes Emánuel is elégedett volt, hogy egy nappal korábban lebonyolította a motor bevizsgálását, de még nem döntötte el, hogy mikor indul meg Hail felé. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Románia: „Elsején hajnalban el fogok indulni, mert kell körülbelül három óra egészen a rajtig. Nagyjából készen állok a rajthoz, már csak az elsejét várom, hogy el tudjak rajtolni.”

A szervezők elszámolták magukat, így módosítani kellett az eredeti terven, így a Male moto kategóriában induló versenyzőknek megengedték, hogy egy nappal korábban elvégezzék a műszaki és adminisztratív átvételt, mivel a felszerelést szállító kamion már pénteken délután elindult a haili táborba. A 2022-es Dakar-rali január elsején rajtol Hailból.

A harmadik magyar versenyző egyébként a magyarországi Szalai Norbert, aki a kamionosok kategóriájában indul a Dakaron.

Dakar
Dakar-rali
előkészület
motor
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.