Ugrás a tartalomra

Meggyőző sikerrel rajtoltak a magyar vízilabdások

2020.01.14
20:32
2020.02.08
08:48
Forrás
MTI, nso
A magyar férfi válogatott első mérkőzésén 19-5-re győzte le a török csapatot a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon.

A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos, 14 gólos sikerrel kezdte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott amolyan bemelegítő összecsapással kezdte a viadalt. A jóval gyengébb játékerejű török csapattal Európa-bajnokságon eddig háromszor találkozott a magyar együttes, és háromszor nyert simán, összesen 64 gólt szerezve.

Märcz Tamás együttese csütörtökön a spanyolokkal találkozik, az a találkozó dönt a csoportelsőségről, ami közvetlenül negyeddöntős szereplést ér.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Most, Budapesten az Európa-bajnok szerez kvótát, illetve ha úgy alakul, akkor a szerbeket, olaszokat, spanyolokat nem számítva a legjobb helyen végző csapat. Ha a magyarok nem szereznek repülőjegyet Tokióba, márciusban, a Rotterdamban rendezendő olimpiai selejtezőn pótolhatják.

vízilabda
Európa-bajnokság
Törökország
Budapest
győzelem

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.