Ugrás a tartalomra

Mintegy kétszáz gyermek vett részt az első TSC Labdarúgó Akadémia Tornán

2019.03.16
10:15
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A topolyai TSC, valamint alközpontjainak 2008-as korosztálya mérkőzött meg egymással. Az U11-es tornát a belgrádi magyar nagykövetség támogatta.

Hatalmas volt a küzdelem a TSC Labdarúgó Akadémia pályáján.

Bózsity Patrik, FK Bajsa: „Topolya sajnos megvert minket, de a többit, amit bírtunk, azt megnyertük, és nagyon büszke vagyok a csapatomra és magamra is.”

Drašković Danijel, TSC, Topolya: „Tizenhárom fordulót játszottunk végig. Nyilván mindannyian a csapatomból imádjuk, amikor ilyen tornák vannak, és nem könnyű, megmondhatom.”

A TSC 16 alközpontjából 14 vett részt a tornán, két csapat egy országos kupán a döntőbe került, ezért nem lehetett jelen.

Zsemberi János, elnök, TSC: „Van egy nagyon komoly sportjelentősége is, hogy először összeszedtük a gyerekeket, nézzük a tehetséges játékosokat, ők ismerkednek egymás között, ez mindenféleképpen olyan dolog, amit a jövőben is meg fogunk szervezni. Még szebb és az egésznek az apropója, hogy ezt március 15-e alkalmából csináljuk.”

Az ünnepi sporteseményt Szentgyörgyi Klára, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója nyitotta meg: „Ahhoz, hogy egy ilyen ünnepet mindenki átérezzen, úgy döntöttünk, hogy most a gyerekekkel együtt fogjuk ünnepelni, nem koszorúzással, természetesen volt koszorúzás is, de az ünnep másnapján megrendezzük ezt a tornát, nagyon remélem, hogy ennek most már hagyománya alakul ki.”

Sok az ifjú feltörekvő reménység - mondta a rendezvényen Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „Az egyik edző úgy küldte a pályára csapatát, hogy játsszatok és érezzétek jól magatokat, és azt gondolom, hogy ez akár a mai napnak a mottója is lehetne, hogy a gyerekek játsszanak, és érezzék jól magukat. Az én tapasztalatom a mai nappal kapcsolatban az, hogy rengeteg tehetséges srácot láttam és nagyon remélem, hogy néhány év leforgása múlva majd nagyon komoly csapatokban fogjuk őket viszont látni.”

A finálét a topolyai és a cservenkai csapat játszotta, a gól nélküli kiegyenlített harcot végül a büntetőrúgások döntötték el. A cservenkai csapat nyerte meg a tornát, második helyen a topolyai, a harmadikon pedig a bajsai csapat végzett.

Topolya
TSC Labdarúgó Akadémia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.