Ugrás a tartalomra

Mit egyen a sportoló gyerek?

2022.04.13
21:23
Forrás
Pannon RTV
Hogy a fiatal szervezet bírja az edzéssel járó megterhelést, ahhoz nagyon fontos a szülők, illetve az edzők különös gondot fordítsanak a megfelelő étrendre.

Egyél úgy, mint a bajnok! Tartja a mondás, de vajon hogyan segíthet a megfelelő táplálkozás egy utánpótláskorú sportolónak az edzésben, vagy a versenyzés alatt? Mi felel meg a sportoló kamasz szükségleteinek?

Természetesen annak, hogy valaki sikeres sportoló legyen, nagyon sok összetevője van, de az egyik a tudatos táplálkozás. A jobb eredmények érdekében és a növekvő elvárások miatt fokozatosan emelkedik a terhelés mértéke és intenzitása a versenysportban. Ez egyre több edzésidőt és edzésmennyiséget igényel az iskolai tanulás, a rendszeres szellemi teljesítmény mellett.

A Közügyek stábja egy sportoló családban egy dietetikussal járt utána a témának, a stúdióban pedig Dr. Halasi Szabolcs, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző kar docense fejtette ki, hogy a megfelelően összeállított, személyre szabott étrend mellett a folyadékbevitel is fontos a fiatal sportolók esetében.

táplálkozás
sportolók

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.