Ugrás a tartalomra

Műfüves pályát kap a TSC

2018.11.29
16:04
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
100 ezer euró értékű műfüves pályát ajándékoz a TSC Labdarúgó Akadémiának a Szerb Labdarúgó-szövetség.

Slaviša Kokeza, a szövetség elnöke és Darko Kovačević, a szövetség sportigazgatója az akadémián járt szerdán a célból, hogy megtekintsék, hol kap helyet majd az új pálya. Ezzel a lehetőséggel a TSC utánpótlás-nevelését erősítik, mivel az új pálya a legkisebb focireménységek számára készül.

Jelenleg négy profi pálya áll a TSC Labdarúgó Akadémia rendelkezésére. Egy nagy méretű természetes és egy nagy méretű műfüves valamint egy hibrid pálya és egy kisebb műfüves, amelyet hamarosan lefednek télre. A modern körülmények között való edzés máris meghozta gyümölcsét, a TSC felnőtt, ifi és serdülő csapata is közel áll ahhoz, hogy feljussanak a szuperligába. A Szerb Labdarúgó Szövetség jóvoltából a legkisebbek is itt edzhetnek.

Palágyi Szabolcs, igazgató, TSC: „Ezekkel a pályákkal nagyon is meg vagyunk elégedve és komoly munkát tudunk végezni, meglátszik az eredményeken is és gondolom, hogy a felnőtt csapat és a fiatalok is ennek köszönve sokkal jobb eredményeket tudtak és tudnak elérni, ami a kicsiket illeti, örülünk a Szerb Labdarúgó-szövetség adományának, mert így zártuk be a kört, hogy a legkisebbektől egészen a felnőtt csapatig mindenkinek meg lesz az a lehetősége, hogy minőséges körülmények között tudjon edzeni.”

A leendő műfüves pálya 100 ezer euró értékű. A többi pálya szomszédságában, közvetlenül az akadémia főépülete mellett kap majd helyet és javítja majd az akadémisták által használt infrastruktúrát.

Zsemberi János, klubelnök, TSC: „Mivel nálunk már a beruházás le van zárva, ezért a Szerb Labdarúgó-szövetség segítségével építünk egyet, jó dolog lesz, lesz fala, faltól-falig lehet a labdát rugdosni, gyakorolni lehet, lehet a piciknek kisebb bajnokságot csinálni, hogy már pici korban is lássák, hogy milyen körülmények közé tudnak kerülni, plusz jó motiváció, hogy itt lesznek, nem a másik helyen, ahol eddig voltak, ahol eddig gyakoroltak, mindenféleképp szép gesztus a Labdarúgó-szövetségtől irántunk.”

A tervek szerint a magyar kormány támogatásának köszönve a TSC alközpontjai is kapni fognak egy-egy ilyen műfüves pályát. A topolyai városi stadion bontása is befejeződött, tíz napon belül elkezdődhet az TSC Labdarúgó Akadémia center pályájának kiépítése - mondta Zsemberi János klubelnök.

Az akadémia létrehozását a magyar kormány támogatta. 

TSC
Topolya
műfüves pálya
Zsemberi János
Palágyi Szabolcs

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.