Ugrás a tartalomra

Nadal-Federer elődöntő lesz Wimbledonban

2019.07.10
23:49
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI, m4sport, nemzetisport
Rafael Nadal 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte Sam Querreyt a wimbledoni füves borítású teniszbajnokság negyeddöntőjében, így Roger Federerrel találkozik, aki 4:6, 6:1, 6:4, 6:4-re nyert Nisikori Kei ellen.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Utolsóként a kétszeres győztes Rafael Nadal jutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán három szettben nyert az amerikai Sam Querrey ellen. A harmadik helyen kiemelt, korábbi világelső spanyol 2 óra 9 perc alatt kerekedett ellenfele fölé, és negyedszer jutott be a legjobb négy közé Wimbledonban.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Az elődöntőben a másodikként rangsorolt, hússzoros Grand Slam-tornagyőztes svájci Roger Federer vár Nadalra. A nyolcszoros bajnok Roger Federer szetthátrányból fordítva jutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán négy játszmában legyőzte a japán Nisikori Kejt. Ez volt a 37 éves legenda századik győztes meccse Wimbledonban, ezzel ő az első a férfiak mezőnyében, aki a négy Grand Slam-torna valamelyikén elérte ezt a határt.

Fotó: AP Photo/Tim Ireland

A pénteki elődöntő lesz a 40. ütközet Federer és Nadal régóta íródó rivalizálásában. A két zseni Wimbledonban 2008 óta nem találkozott egymással, amikor egy emlékezetes döntőben Nadal legyőzte Federert.

Rafael Nadal
Roger Federer
Wimbledon
elődöntő

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.