Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Nadal-Federer elődöntő lesz Wimbledonban

2019-07-10
23:49
2019-07-11
01:32
Forrás
MTI, m4sport, nemzetisport
Rafael Nadal 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte Sam Querreyt a wimbledoni füves borítású teniszbajnokság negyeddöntőjében, így Roger Federerrel találkozik, aki 4:6, 6:1, 6:4, 6:4-re nyert Nisikori Kei ellen.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Utolsóként a kétszeres győztes Rafael Nadal jutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán három szettben nyert az amerikai Sam Querrey ellen. A harmadik helyen kiemelt, korábbi világelső spanyol 2 óra 9 perc alatt kerekedett ellenfele fölé, és negyedszer jutott be a legjobb négy közé Wimbledonban.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Az elődöntőben a másodikként rangsorolt, hússzoros Grand Slam-tornagyőztes svájci Roger Federer vár Nadalra. A nyolcszoros bajnok Roger Federer szetthátrányból fordítva jutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán négy játszmában legyőzte a japán Nisikori Kejt. Ez volt a 37 éves legenda századik győztes meccse Wimbledonban, ezzel ő az első a férfiak mezőnyében, aki a négy Grand Slam-torna valamelyikén elérte ezt a határt.

Fotó: AP Photo/Tim Ireland

A pénteki elődöntő lesz a 40. ütközet Federer és Nadal régóta íródó rivalizálásában. A két zseni Wimbledonban 2008 óta nem találkozott egymással, amikor egy emlékezetes döntőben Nadal legyőzte Federert.

Rafael Nadal
Roger Federer
Wimbledon
elődöntő

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.