Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Nadal-Federer elődöntő lesz Wimbledonban

2019-07-10
23:49
2019-07-11
01:32
Forrás
MTI, m4sport, nemzetisport
Rafael Nadal 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte Sam Querreyt a wimbledoni füves borítású teniszbajnokság negyeddöntőjében, így Roger Federerrel találkozik, aki 4:6, 6:1, 6:4, 6:4-re nyert Nisikori Kei ellen.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Utolsóként a kétszeres győztes Rafael Nadal jutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán három szettben nyert az amerikai Sam Querrey ellen. A harmadik helyen kiemelt, korábbi világelső spanyol 2 óra 9 perc alatt kerekedett ellenfele fölé, és negyedszer jutott be a legjobb négy közé Wimbledonban.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Az elődöntőben a másodikként rangsorolt, hússzoros Grand Slam-tornagyőztes svájci Roger Federer vár Nadalra. A nyolcszoros bajnok Roger Federer szetthátrányból fordítva jutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán négy játszmában legyőzte a japán Nisikori Kejt. Ez volt a 37 éves legenda századik győztes meccse Wimbledonban, ezzel ő az első a férfiak mezőnyében, aki a négy Grand Slam-torna valamelyikén elérte ezt a határt.

Fotó: AP Photo/Tim Ireland

A pénteki elődöntő lesz a 40. ütközet Federer és Nadal régóta íródó rivalizálásában. A két zseni Wimbledonban 2008 óta nem találkozott egymással, amikor egy emlékezetes döntőben Nadal legyőzte Federert.

Rafael Nadal
Roger Federer
Wimbledon
elődöntő

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.