Ugrás a tartalomra

Napkollektorokat kap a szabadkai Sportcsarnok

2019.03.21
14:25
2019.03.21
18:17
Forrás
Pannon RTV
Folyamatban van azoknak a napkollektoroknak a beszerzése, amelyek a szabadkai Sportcsarnokhoz kerülnek. Az új rendszerrel az intézmény melegvíz-ellátását szeretnék hatékonyabbá és olcsóbbá tenni.

A klímaberendezés után hamarosan napkollektorok is beszerelésre kerülnek a szabadkai városi Sportcsarnokba, amelyek akár 40%-os energiamegtakarítást is eredményezhetnek. A beruházást tartományi pályázaton nyert vissza nem térítendő támogatásból finanszírozzák, amelynek köszönhetően új keringetőrendszert, csővezetéket és tartályt is kiépítenek.

Tamara Dimitrioski, a Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója elmondta, hogy a 14 új berendezés elsősorban a vizesblokkok melegvízellátását biztosítja majd. Ez a sportcsarnok szükségleteinek 70-80%-át fedezi.  Kiemelte: „Ez a rendszer alternatív rendszer, ugyanis nincs minden nap napos idő. A téli időszakokban pótfűtést kell alkalmaznunk, ilyenkor majd villanyárammal fogjuk a vizet melegíteni.”

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere szerint a város számára továbbra is kulcsfontosságú a sportlétesítmények fokozatos felújítása, korszerűsítése pályázati, minisztériumi vagy saját forrásokból is.

„Olyan feltételeket szeretnénk biztosítani az itt élő emberek számára, hogy használják ezeket a sportlétesítményeket és ezáltal hozzájáruljunk az egészséges életmódhoz. Másrészt pedig a profi sportolóknak olyan feltételeket, körülményeket szeretnénk biztosítani ezekben a sportintézményekben, amelyek lehetővé teszik azt, hogy nemzetközi versenyeken vegyenek részt és elődeik példáját követve kiváló eredményeket érjenek el.”

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy idén a bajmoki medence felújítását is tervezik.

Szabadka
Horvát Tímea

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.