Ugrás a tartalomra

Négygólos győzelem a csoportrangadón a magyaroknak

2022.06.21
22:06
2022.06.22
07:04
Forrás
MTI, Nemzeti Sport
Megkezdte menetelését a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon. 12-8-ra nyertek Montenegró ellen.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-8-ra nyert a montenegrói csapat ellen a Margitszigeten zajló világbajnokság csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában.

A magyarok első találkozója mindjárt csoportrangadó volt Montenegró ellen, de csak nevében. A magyar csapat ugyanis az első kivételével minden negyedet megnyert, és négy góllal győzött. A másik két ellenfél, Brazília és Georgia, sokkal gyengébb, így szinte borítékolható a nyolc közé jutás.

Korábban Georgia vb-újonc csapata 14-10-re győzött Brazília ellen.

Az A betűjelű csoport kedd esti rangadóján a magyar válogatott számított esélyesnek, egyfelől azért, mert a montenegróiaknál a tokiói olimpiát követően jelentősen átalakult a keret, másfelől a tavalyi ötkarikás játékokon bronzérmes Märcz-alakulat a legutóbbi világliga-sorozat csoportkörében két alkalommal is öt góllal verte első budapesti vb-ellenfelét.

A Hajós uszoda nagymedencéjében - telt házat jelentő hatezer lelkes szurkoló előtt - Vámos Márton szerzett vezetést, Pohl Zoltán alakította 2-1-re az állást, majd Zalánki Gergő balkeze villant, de erre is volt válasz (3-3).

A második negyed elrontott montenegrói büntetővel indult, kevéssel később azonban már bevették a magyar kaput (3-4). Jansik Szilárd látványos húzással egyenlített, Zalánki révén pedig újfent "hazakerült" a vezetés, sőt harmadik védhetetlen lövésével már 6-4 volt "ide".

A harmadik játékrész első felét kihagyott helyzetek jellemezték mindkét oldalon, míg nem jött Varga Dénes, akinek parádés ejtését - hosszas videózás után - gólnak ítélték. Röviddel később pedig Vámos baljából talált utat a hálóba a labda (8-4). A kilencedik magyar találatra sem kellett sokat várni: Jansik távoli parádés ejtése ért célt. Az ellenfél a negyed hajrájában tudott közelebb zárkózni (9-6).

A befejező nyolc perc újabb montenegrói emberelőnyös góllal kezdődött (9-7), ám mielőtt vérszemet kapott volna az ellenfél, Zalánki nagyszerű lövéssel alakította ismét megnyugtatóvá a különbséget (10-7). Angyal Dániel gólja után pedig a világbajnoki újonc Burián Gergely is betalált, így 12-8-as magabiztos győzelemmel kezdte vb-szereplését a magyar csapat.

A válogatott csütörtökön a brazilokkal, szombaton a georgiaiakkal játszik 21.00 órától a Margitszigeten.

A mérkőzés legjobbjának járó, Benedek Tiborról elnevezett különdíjat a 19 lövésből 11-et hárító Vogel Soma kapta.

Montenegró
Magyarország
vízilabda
világbajnokság
vizes vb

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.