Ugrás a tartalomra

Nehéz szakasszal startolt a Dakar-rali

2020.01.05
18:22
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Saghmeister Gábor és Gyenes Emánuel is sikerrel vette az első szaúd-arábiai szakaszt a Dakar-ralin. A szabadkai motoros a 126., a szatmárnémeti pedig a 49. helyen ért célba.

Saghmeister Gábornak nem jól indult az első ázsiai szakasz, mert a startnál elromlott a GPS-rendszere, így közel egy órás hátránnyal rajtolt el a tervezett idejéhez képest.

Ezután jól haladt, de – mint mondja - fárasztó szakasz volt és nagyon óvatosan kellett vezetni a nagy kövek miatt: „Nagyon lassan lehetett haladni, biztos, hogy lehetett volna gyorsabban is. De az akkora veszélyt jelentett volna, hogy akármilyen komolyabb bukás éles sziklák, illetve kövek mellett kilyukaszthatja a tartályomat vagy a blokkomat, aztán nem tudtam volna továbbhaladni.” 

Gyenes Emánuel elégedett volt a teljesítményével, de ő is a mért szakasz hosszúságára panaszkodott: „Ez volt az egyik leghosszabb mért szakasz így kezdetnek egy olyan Dakaron, amin én voltam a 10 közül. Nem volt egyszerű. Nagyon sok kő volt. Voltak dűnék is, de szerintem 20-25 kilométer, nem nagyon sok. Inkább a köves kanyonok voltak a nehezek.”

A motorosok mezőnyében a címvédő Toby Price ért elsőként célba.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Az autósok versenyében egy kis meglepetéssel ért véget az első szakasz, ugyannis a Zala-Jurgelenas litván kettős nyert a nagyágyúk: Peterhansel, Sainz és Al-Attiyah előtt.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel
szaúd-arábiai
motoros

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.