Ugrás a tartalomra

Startra készen

2020.01.04
18:10
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb mint fél nap maradt hátra az első ázsiai Dakar-rali rajtjáig. A szaúd-arábiai versenyen szombaton volt a versenyzők hivatalos bemutatkozása, a rajt vasárnap hajnalban lesz Dzsiddából.

Az első ázsiai Dakar helyszínének házigazdája jól megszervezte a verseny eddigi menetét, de az érdeklődés még nincs azon a szinten, mint amilyen Dél-Amerikában volt.

A versenyzők szombat délután mutatkoztak be a közönségnek, majd pedig a járműveket visszahajtották a zárt parkba és elvégezték az utolsó simítást a rajt előtt.

Saghmeister Gábor, motorversenyző: „Kicsit engednem kellett a láncon. Feszes volt a lánc, de a többi dolgok úgy működnek, ahogy szerintem kell. Most ismerkedtem meg az összes új navigációs rendszerrel, ami azt jelenti, hogy totál megváltozott minden, semmi köze a régi dolgokhoz nincsen, mindenen újítottak. Egy nagyon fontos dolog, minden este, mielőtt otthagyjuk a motort akárhol, kihúzunk az áramból minden csatlakozást, nehogy aztán reggelre leszívja az akkumulátort és ne tudjuk újraindítani.” 

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel is izgatottan várja a rajtot: „A szervezés kifogástalan, nagyon jó, de viszont nincsenek nézők. Nem úgy mint Dél-Amerikában, ahol megszokott volt, hogy a kerítés mellett végig álltak emberek. Itt meglepően nem voltak, de mindegy, mi nagyon jól érezzük magunkat. Tudjuk, mi a dolgunk és kész vagyunk a holnapi napra és a következő két hétre, ami nem lesz egyszerű itt Szaúd-Arábiában.” 

Gyenes közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban 2 óra 57 perckor rajtol Bivakból, míg Saghmeister Gábor startja 3 óra 10 perckor lesz. Az első napon a versenyzőkre valamivel több mint 700 kilométer vár, amelyből a mért szakasz 319 kilométer.

Dakar
Dakar-rali
Dzsidda
Szaúd-Arábia
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.