Ugrás a tartalomra

Ma délben indult Saghmeister Gábor a Dakar-ralira

2019.12.27
10:28
2019.12.27
18:10
Forrás
Pannon RTV
A verseny Szaúd-Arábiában lesz, január ötödikén kezdődik és 17-ig tart. Saghmeister a 2020-as versenyen a szokásos módon motoros kategóriában indul.

A ralin a motoros szekció lesz a legnépesebb, 147 indulóval. A Dakaron egyébként összesen közel 400-an állnak majd a rajthoz különböző kategóriákban. Kihívások tömkelege, rendkívül nehéz körülmények, esetenként veszélyes szituációk. Ilyen volt a mögöttünk lévő Dakar-rali. Az eseményt évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi. Idén Szaúd-Arábiában zajlik majd a közkedvelt sportesemény. Saghmeister Gábor pénteken reggel Belgrádba készült, hogy onnan repülőgéppel utazhasson a Dakar-rali helyszíne felé. A motoros 13. alkalommal vesz részt a versenyen. A jövő évi verseny azért is különleges, mert új motorral vághat neki a sivatagnak. „Meg is érkezett Dzsedába, Szaúd-Arábiában van, a kikötőben van a motor. Január elsején fogjuk felvenni, január másodikán és harmadikén lesz az adminisztratív és a technikai átvétel. Január negyedikén a pódiumon bemutatják a versenyzőket. Ahol bemutatnak minden versenyzőt és utána, január ötödikén indul a start.”

Saghmeister szervizcsapat nélkül vág neki a futamnak. „Azt jelenti, hogy minden este, amikor beérünk a táborba egyedül szerelünk, gumikat és olajat cserélünk. Szóval mindent egyedül csinálunk. Legyen az külsős vagy barát, ha belenyúl a motorba és akármit segíteni akar automatikusan kizárnak. Kizárólag csak a versenytársak tudnak segíteni. Ott is csak a motoros versenytársak.”
A motorversenyző számára nem az önálló motorjavítás jelenti a kihívást, sokkal inkább a sivatagi homok, és a száraz, forró levegő. A raliút hossza egyébként összesen 7500 kilométer.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali
motor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.