Ugrás a tartalomra

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

2019.09.13
09:43
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Kétszer is egyenlített, mégis kikapott Szabadkán a Spartacus női labdarúgó csapata a Bajnokok Ligája első fordulójában a spanyol Atletico Madridtól.

A Városi Stadionba kilátogató közönség nem unatkozott, hiszen öt gólt és rengeteg bravúros megmozdulást láthatott a mérkőzésen.

A szabadkai lányok a huszadik percig állták a sarat a toronymagas favoritnak számító spanyolok ellen. Ludmilla Da Silva egy védelmi hiba után vette be a Spartacus kapuját. A folytatásban is nagy volt a spanyol nyomás, hatalmas meglepetésre azonban a hazaiak szereztek gólt. Violeta Slović egy kezezés miatt megítélt büntetőből egyenlített az első félidő utolsó percében.

A fordulást követően az Atletico Madrid ràlépett a gázpedálra és az 55. percben ismét Da Silva volt eredményes. Ekkor már nem sokan hittek abban, hogy a hazaiak visszatérhetnek a meccsbe, Tijana Matić azonban másként gondolta és a 79. percben kiegyenlítette az állást. A szabadkai bravúr végül mégis elmaradt, Olga Garcia a 90. percben betalált, ezzel pedig az Atletico Madrid nehezen, de begyűjtötte a három pontot Szabadkán.

A Spartacus csapatában Vajda Orsolya végig játszotta a mérkőzést, a lefújás után stábunknak egyebek mellett azt mondta, hogy nehéz visszavágóra számítanak Spanyolországban. „Azt hiszem, hogy egy kicsit védekezőbb játékot mutattunk, de próbáltunk támadni is, ahogy azt az eredmény is mutatja. Szerintem a közönség elégedett lehet velünk és azt hiszem, hogy mi is, hiszen egy Atletico Madrid nagy név a női labdarúgás világában. Úgy megyünk Madridba, hogy nincs mit veszítenünk és láttuk ezen a mérkőzésen, hogy bírunk velük”- mondta a szabadkai játékos.

A szabadkai csapatot irányító Boris Arsić maximálisan elégedett volt csapata játékával: „Két gólt is sikerült szereznünk egy nagyon erős csapat ellen. Nagyon kevés hiányzott a szenzációhoz. Semmi panaszom sem lehet a játékosaimra. Nagyon nehéz mérkőzésük volt, amit korrektül lejátszottak.”

A spanyolországi visszavágót két hét múlva játsszák Madridban.

Atletico Madrid
Spartacus
női futballcsapat
labdarúgás
Szabadka

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.