Ugrás a tartalomra

„Nincs szombati dolce vita...mindent alá kell rendelni a labdarúgásnak”

2012.09.15
16:40
2017.10.03
09:34
Új labdarúgópályát avattak ma Tóthfaluban
Új labdarúgópályát avattak ma Tóthfaluban. A főleg anyaországi támogatásokból kiépült, modern pálya minden tekintetben eleget tesz a Nyers István Akadémián tanuló fiatal labdarúgók elvárásainak.Az ünnepélyes pályaavatón a sok küzjogi méltóság mellett egyebek között megjelent Kövér László, a Magyar országgyűlés elnöke és az Aranycsapat egyik eminens tagja is. Buzánszky Jenő elégedettségének adott hangot amiatt, hogy egy ilyen kis falu milyen sokat áldoz a labdarúgó tehetségekre, akiket kitartásra, komoly munkára buzdított. „A sikereket nem adják ingyen, a sikerekért meg kell dolgozni, nincsen szombati csa-csa-csa, diszkó, egyéb más dolgok, dolce vita, hanem mindent alá kell rendelni a labdarúgásnak, s akkor ők is ugyanolyan eredményesek tudnak lenni, mint amilyenek mi voltunk annak idején.”



alkalmi kultúrműsort követően Ft. Utasi Jenő, a tóthfalusi Nyers István Akadémia elnöke köszönetet mondott a támogatásokért. Az új pálya mellett elültették az emlékezés fáit is.Igazi rangadót is láthatott ma a tóthfaui közönség.Megmérkőzött egymással a magyar parlamenti képviselők válogatottja és a Nyers István Akadémia csapata. A vendégek csapatkapitánya Kövér László magyar házelnök volt. „Gyerekkorom óta szeretem a focit, de sajnos nem voltam olyan tehetség, hogy ez bármilyen igazolt státusig elvitt volna. Amióta a Magyar Országgyűlésben vagyok, azóta az Országgyűlésnek van fociválogatottja is és tulajdonképpen kisebb-nagyobb megszakításokkal, de mindegyik ciklusban játszottam. Tekintettel, hogy a parlament a FIDESZ többségére épül, a FIDESZ adja a válogatott gerincét is, így lettem én a csapatkapitány.”Hiába volt azonban Kövér László a csapatkapitány, hiába ültek az edzői kispadon Magyar Zoltán és Dunai II Antal volt válogatott játékosok, és hiába végezte el Buzánszky Jenő a kezdőrúgást, a találkozó a Nyers István Akadémia csapatának 1:0-ás győzelmével ért véget.
foci
Buzánszky Jenő
pálya
Kövér László

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.