Ugrás a tartalomra

Női kézilabda olimpiai selejtező: Magyarország nyert, Szerbia vereséggel kezdett

2021.03.20
07:42
Forrás
Pannon RTV
A magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelemmel kezdte meg a szereplését a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában. A csoport másik mérkőzésén Szerbia kikapott az olimpiai címvédő Oroszországtól.

A magyar női kézilabda-válogatott magabiztosan 46:19-re győzte le pénteken Kazahsztánt a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában. A házigazda magyar együttes legeredményesebb játékosa Lukács Viktória volt hét góllal, Klujber Katrin hatszor talált be. Bíró Blanka nyolc, Janurik Kinga tíz védéssel járult hozzá a sikerhez.

A négyes csoport másik mérkőzésén Szerbia legjobbjai Oroszországtól kaptak ki 29-24-re. A szerbek csütörtök este érkeztek Győrbe, és az első koronavírustesztek az összes játékos esetében negatív eredményt hoztak, a szakmai stáb két tagja viszont pozitív lett, ezért a küldöttség tagjai nem mozdulhattak ki szállodai szobáikból péntek estig.

Mindez eleinte nem látszott a teljesítményükön, az első félidőben többször is vezettek, ám 8-7-es előnyüket követően az oroszok remek védekezéssel 8-2-es sorozatot produkáltak, és elhúztak ellenfelüktől. A második félidő első felében kiválóan védekeztek a szerbek, erre alapozva egy 5-1-es szériával felzárkóztak, de egyenlíteni nem tudtak.

Ma 17.30-tól Magyarország-Szerbia, 20.30-tól Oroszország-Kazahsztán mérkőzéseket rendeznek.

női kézilabda

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.