Ugrás a tartalomra

Novak Đoković újra bajnok!

2019.07.15
07:10
2024.03.19
08:36
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Megvédte bajnoki címét Novak Đoković a wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntőjén.

A világelső szerb teniszező a svájci Roger Federert rendkívül szoros mérkőzésen több mint 4,5 óra játék után múlta felül.

Fotó: Tanjug/AP/Tim Ireland

Egy órás küzdelem után Đoković 7:6-ra nyerte meg az első szettet, de a következő fél órában 1:6-os eredménnyel szettekben egyenlített a svájci teniszező. A harmadik összecsapásban ismét a szerb teniszező győzedelmeskedett (7:6), ám a negyedik szettben 4:6-os zárással Federernek ismét sikerült egyenlítenie. Az ötödik kört fej fej mellett 12:12-ig játszották, majd következett a tie-breake, amiben Đoković 7:3-ra nyert.

Fotó: Will Oliver/Pool Photo via AP

A világelső szerb teniszező hatodik alkalommal jutott be az angol teniszbajnokság döntőjébe. A svájci taniszező pályafutása 12. wimbledoni fináléját játszotta, és a kilencedik bajnoki címéért lépett pályára. A 48. egymás közti párharc győztese a szerb lett, korábban ő 25-ször, a svájci 22-szer nyerte a párharcot.

Novak Đoković ötödször vihette haza a wimbledoni teniszbajnokság serlegét.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Wimbledon
teniszbajnokság
Novak Đoković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.