Ugrás a tartalomra

Nyílt kuttyogató világbajnokságot szerveznek Magyarkanizsán

2019.06.22
09:26
2019.06.22
17:54
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa, Újvidék és Mali Zvornik lesz a házigazdája az I. Nyílt Kuttyogató Világbajnokság „Szerbia 2019” nevet viselő horgászversenynek. Az esemény július 3. és 6. között kerül megrendezésre.

A kuttyogatás Kelet-Európában széles körben elterjedt, évezredes halászati módszer. A kuttyogó halász csónakjához köti a csalizott horog zsinórját, majd az egyik kezével a csalit mozgatja, másikkal kezeli a harcsát kapásra ingerlő kuttyogatót. A világbajnokságra többek között Magyarországról, Romániából, Horvátországról, Ukrajnából, Ausztriából és Olaszországból is érkeznek versenyzők.

Novák László, elnök, Testvériség Sporthorgász Egyesület, Magyarkanizsa: „Nagyon hosszú a tiszai szakaszunk itt Kanizsánál. A saját kuttyogató versenyünkön és a világbajnokságon is ugyanazon a szakaszon lehet majd horgászni, egészen a határtól Adorjánig. A Tisza pedig adja magát, az elmúlt évek alatt a kuttyogató versenyek közül amit a szövetség szervezett Kanizsa az elsők között, sokszor pedig az első volt a harcsa fogások számát tekintve. Bízunk benne, hogy ez ugyanígy lesz a világbajnokságon is.”

Kuttyogató Világbajnokság
horgászverseny
Magyarkanizsa
Újvidék
Novák László

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.