Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Andy Rain

Olaszország a döntőben

2021.07.06
23:41
2021.07.07
14:40
Forrás
Pannon RTV
Elsőként az olasz válogatott jutott döntőbe, miután az első elődöntőben 1-1 után tizenegyespárbajban 4-2-re legyőzte a spanyol csapatot a londoni Wembley Stadionban.

Roberto Mancini együttese 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 33 mérkőzéséből 26-ot nyert meg. Az egyszeres Európa-bajnok Squadra Azzurra története során negyedszer jutott fináléba, legutóbb 2012-ben épp a spanyoloktól kapott ki 4-0-ra. A két csapat 38. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg pedig továbbra is teljesen kiegyenlített: 11-11 olasz és spanyol győzelem mellett a mostani volt a 16. döntetlen.

Az első félidőben a spanyolok többet birtokolták a labdát, de öt lövésből csak egyszer találták el Donnarumma kapuját, de azt is könnyedén hárította az olasz hálóőr.

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

A fordulást követően kicsit megélénkült a játék. Továbbra is a spanyolok irányították a játékot, de az olaszoknak is sikerült több gólszerzési lehetőséget kialakítaniuk. A 60. percben Donnarumma indított el egy kontrát, a labda egy passz után a bal oldalon felfutó Insignéhez került, aki Immobilét akarta indítani, és bár Laporte becsúszva menteni tudott, rövid felszabadítására Chiesa csapott le és egy csel után, 12 méterről a kapu bal oldalába tekert (0-1).

Tanjug/AP/Frank Augstein

A gólt követően a spanyolok nagy nyomást helyeztek az olasz kapura. A 80-ik percben  Morata, Olmo, majd megint Morata volt a labda útja, utóbbi három ember között kapta azt vissza és 10 méterről a rövid sarokba gurított (1-1).

Tanjug/AP/Matt Dunham

A ráadásban ugyan csökkent az iram, továbbra is a 2008-ban és 2012-ben Eb-győztes spanyolok tettek többet a győzelemért, ám hiába kerültek oda többször is Donnarumma kapuja közelébe, tizenegyespárbaj döntött a fináléba kerülésről. Ebben az olaszok céloztak pontosabban, így ők jutottak tovább.

Tanjug/AP/LaPresse/Fabio Ferrari

A szerdai, másik elődöntőben az angolok a dánokat fogadják ugyancsak a Londonban. A finálét vasárnap rendezik a Wembley Stadionban.

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően