Ugrás a tartalomra

Olaszország a döntőben

2021.07.06
23:41
2021.07.07
14:40
Forrás
Pannon RTV
Elsőként az olasz válogatott jutott döntőbe, miután az első elődöntőben 1-1 után tizenegyespárbajban 4-2-re legyőzte a spanyol csapatot a londoni Wembley Stadionban.

Roberto Mancini együttese 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 33 mérkőzéséből 26-ot nyert meg. Az egyszeres Európa-bajnok Squadra Azzurra története során negyedszer jutott fináléba, legutóbb 2012-ben épp a spanyoloktól kapott ki 4-0-ra. A két csapat 38. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg pedig továbbra is teljesen kiegyenlített: 11-11 olasz és spanyol győzelem mellett a mostani volt a 16. döntetlen.

Az első félidőben a spanyolok többet birtokolták a labdát, de öt lövésből csak egyszer találták el Donnarumma kapuját, de azt is könnyedén hárította az olasz hálóőr.

A fordulást követően kicsit megélénkült a játék. Továbbra is a spanyolok irányították a játékot, de az olaszoknak is sikerült több gólszerzési lehetőséget kialakítaniuk. A 60. percben Donnarumma indított el egy kontrát, a labda egy passz után a bal oldalon felfutó Insignéhez került, aki Immobilét akarta indítani, és bár Laporte becsúszva menteni tudott, rövid felszabadítására Chiesa csapott le és egy csel után, 12 méterről a kapu bal oldalába tekert (0-1).

A gólt követően a spanyolok nagy nyomást helyeztek az olasz kapura. A 80-ik percben  Morata, Olmo, majd megint Morata volt a labda útja, utóbbi három ember között kapta azt vissza és 10 méterről a rövid sarokba gurított (1-1).

A ráadásban ugyan csökkent az iram, továbbra is a 2008-ban és 2012-ben Eb-győztes spanyolok tettek többet a győzelemért, ám hiába kerültek oda többször is Donnarumma kapuja közelébe, tizenegyespárbaj döntött a fináléba kerülésről. Ebben az olaszok céloztak pontosabban, így ők jutottak tovább.

A szerdai, másik elődöntőben az angolok a dánokat fogadják ugyancsak a Londonban. A finálét vasárnap rendezik a Wembley Stadionban.

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.