Ugrás a tartalomra

Összetartozás Teremlabdarúgó Torna Bonyhádon (videó)

2016.11.27
14:58
Tíz csapat részvételével tartották meg a hétvégén az első Összetartozás Teremlabdarúgó Tornát a magyarországi Bonyhádon
Tíz csapat részvételével tartották meg a hétvégén az első Összetartozás Teremlabdarúgó Tornát a magyarországi Bonyhádon. A sporteseményre Erdélyből, Vajdaságból, Muravidékről, Drávaközből, Felvidékről, Kárpátaljáról és Őrvidékről is érkeztek csapatok. A tornán a házigazda Bonyhád, Izmény, valamint a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság csapata is részt vett. A csoportmérkőzések egy részén sok gólos, nagy különbségű győzelmek születtek, azonban voltak olyan összecsapások is, ahol az utolsó percben dőlt el a pontok sorsa. A végső győzelemre is esélyesnek tartott, Romániából érkezett csíkcsicsói csapat az utolsó percben szenvedett vereséget a házigazda Bonyhádtól, így már a csoportkörben búcsúzott. Csuta Gáspár, labdarúgó: „Nagy pályán játszunk. Kicsi és szokatlan volt nekünk ez a falról visszaadott labda. Az első félidőt jól indítottuk. Két gyors gólt szereztünk. A második félidőben sajnos a hazai pálya előnye és a jól bevált taktikák kijöttek, és még egyéni hibák is voltak, így sajnos elveszítettük 3:2-re, de szerintem jó mérkőzés volt.” A csíkcsiói csapathoz hasonlóan a Vajdaságból érkezett törökfalusiak sem tudtak tovább jutni a csoportból. Györe Adrián, labdarúgó: „Jobb eredményre számítottunk, mert elég jól felkészültünk. Az első meccsen kikaptunk egy góllal, és most a második mérkőzésen is 3:1-re kikaptunk.”



A kispályás foci nem csak a labdarúgókat, hanem a bírókat is megizzasztotta. Tálas Zoltán, bíró: „Nagyon gyors a játék, pörgős, alig van kint a labda. Nagyon oda kell figyelni minden másodpercre, de mindenképpen a csapatokat szeretném megdicsérni, hogy partnerek és odafigyelnek mindenre.” A mérkőzéseket Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára is megtekintette, aki egyben a torna fővédnöke volt. „Remélem, hogy a játék mellett lesz idő a szórakozásra, a kikapcsolódásra és arra is, hogy a sport területén a kapcsolatokat jobban tudjuk ápolni, illetve ez a rendszer is megtudjon erősödni.” vlcsnap-2016-11-27-12h04m59s140 Az első alkalommal megrendezett Összetartozás Teremlabdarúgó Tornát szoros küzdelemben végül a házigazda Bonyhád nyerte.
labdarúgás
foci
összetartozás
teremlabdarúgás
Bonyhád

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.