Ugrás a tartalomra

Öt döntőt rendeztek a pjongcsangi téli olimpia mai napján

2018.02.20
19:28
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Magyar szempontból a rövid pályás gyorskorcsolya bizonyult a legérdekesebbnek: a férfiak 500 és a nők 1000 méteres távján selejtezőket rendeztek, női 3000 méteres váltóban pedig érmeket osztottak.

A nők 1000 méteres számában Jászapáti Petra nem jutott tovább előfutamából, Keszler Andrea viszont, a brit Christie kizárása miatt, folytathatja a következő körben. Férfi 500 méteren Knoch Viktornak nem sikerült az előfutamból továbblépnie, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor viszont futamgyőztesként várhatja a csütörtöki negyeddöntőket. A Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca alkotta 3000 méteres női váltó a B-döntőben a világcsúcsot repesztő hollandok mögött a 2. helyen végzett. Mivel az A-döntőből Kínát és Kanadát is kizárták, így a magyar váltó Dél-Korea, Olaszország és Hollandia mögött a 4. helyen zárta az olimpiát.

A jégtáncosok versenyét a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős nyerte.

Kanadai arany született a szabadstílusú sí félcső versenyszámában, ahol Cassie Sharp diadalmaskodott. A sílövő vegyes váltót a franciák nyerték, az északi összetett síugrásból és 10 kilométeres sífutásból álló számában pedig hármas német győzelem született: az első helyen Johannes Rydzek, a másodikon Fabian Riessle, a harmadikon pedig Eric Frenzel végzett.

téli olimpia
Phjongcshang
döntő

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.