Ugrás a tartalomra

Parázslott a pálya Budapesten, 2:1-re győztek a magyarok a szerbek ellen

2023.10.14
21:37
2023.10.15
17:08
Forrás
Szerbiai RTV, Hirado.hu, M4 sport, MTI
A magyar és a szerb válogatott csapott össze az Európa-bajnoki selejtező G-csoportjának 7. fordulójában a budapesti Puskás Arénában.

Őrületes tempót hozott a csoportrangadó a magyar fővárosban. A szerb együttes 20 percet bírt ki, hogy ne kapjon gólt. Nego kapott remek indítást Sallaitól, a szerb kapuig robogott, majd Vargához passzolt, aki higgadtan a kapuba lőtt. A szerbeknek azonban nem kellett sok az egyenlítéshez, a 33. percben Pavlović fejelt a kapuba. Nem egész egy percig tartott a szerbek öröme, a 34. percben Sallai védhetetlen bomba találatával ismét vezetést szerzett a magyar nemzeti tizenegy. A félidőre 2:1 maradt az eredmény a házigazdák javára.

Alig kezdődött el a második játékrész, és majdnem szépítettek a vendégek, Mitrović rezegtette meg a hálót, azonban les miatt nem adták meg a gólt. Nem igazán kedvezett a szerencse a szerbeknek, ismét Mitrović vette be a magyar kaput, de a passzoló Tadić volt lesen. Mindkét oldalon záporoztak a helyzetek, a szerbek a végére pedig hiába fokozták az iramot, drámai véget ért számukra a mérkőzés, nem sikerült megverni a magyarokat.

A párbaj egyébként nagyon sportszerű játékot hozott, a 76. percben fújták az első sárgalapot Milenkovićnak, és érdekességként rögtön utána Varga is kapott egyet.

A csoportban a magyarok jelenleg az elsők, a szerbek a másodikak, majd jön Montenegró, Litvánia és Bulgária.

A jövő évi németországi kontinensviadalra az első két helyezett jut ki automatikusan a csoportból.

A szerbek elleni csoportrangadó után Litvániába utazik a Rossi-csapat. Egy hónap múlva, november 16-án Bulgáriában lép pályára, majd hazai pályán, Montenegró ellen zárul a selejtezősorozat.

A magyar válogatott hazai pályán magabiztosan hozta a kötelező győzelmeket Bulgária és Litvánia ellen, a kettő között 0–0-s döntetlent játszott Montenegróban, a csoportfavorit Szerbiát pedig 2–1-re sikerült felülmúlni idegenben, szeptemberben.

A szerb nemzeti csapat a selejtezősorozatban kétszer legyőzte Litvániát, egyszer Montenegrót Podgoricában, míg Bulgáriával döntetlent játszottak, és házigazdaként kikaptak a magyaroktól.

Szerbia két győzelemre van a történelmi szerepléstől az Eb-n, mivel a 2006-os függetlenedés óta először jutnának ki a kontinensviadalra. Montenegró után az utolsó körben a bolgárokat fogadják november 19-én.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a helyszínen tekintette meg a meccset és szorított a válogatott bravúrjáért. „Minden meccsnap ünnepnap” – olvasható a magyar kormányfő Facebook-oldalán közzétett posztban.

A magyar válogatott egyik legjobbja pedig ezúttal is Dibusz Dénes volt. A hálóőr több parádés védést is bemutatott, ennek egyikét a 95. percben, amellyel megőrizte csapata 2:1-es előnyét. Dibusz a Pannon RTV stábjának exkluzív interjút adott a mérkőzést követően.

Magyarország
Szerbia
Európa-bajnokság

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.