Ugrás a tartalomra

A párizsi olimpián is bizonyítana!

2021.08.30
21:08
2021.08.30
21:21
Forrás
Pannon RTV
Aranyéremmel tért haza Világos Adriana az U20-as atlétikai világbajnokságról. A kishegyesi tehetség 61,46 méteres dobásával megelőzte görög és kubai riválisát is Nairobiban.

Gőzerővel készül az újabb kihívásokra a korosztályos világbajnokság után Világos Adriana. A fiatal lány Nairobiban már az első sorozatban mindenkit túldobott 61,46 méteres eredményével, később 58 és 59 méter fölé is elhajította a gerelyt, de az első próbálkozását már sem ő, sem más nem tudta túlszárnyalni. A kishegyesi lány az őt a tallinni EB-n legyőző görög versenyzőtől tartott a legjobban.

Világos Adriana gerelyhajító: „Ő már több alkalommal is levert ebben az idényben, és volt még egy kubai lány, aki nagy ellenfélnek számított. Örültem, hogy rögtön az első szériában sikerült egy olyan jót dobni, ami talán az ő pszichéjére is hatással volt, és így nyerni tudtam.”

A vajdasági gerelyhajító a kenyai világbajnokságon dobásával egyéni rekordot döntött, de ez lett a világ idei legjobb U20-as eredménye is. Világos Györgyi, Adriana édesanyja és edzője elégedett az eredménnyel.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nagyon szerettünk volna egy új egyéni csúcsot dobni ezen a versenyen, ami az első sorozatban sikerült is. Ezen túl továbbra is folynak az edzések, mivel még egy pár verseny vár Adrianára az idén.”

Adriana következő megmérettetése szeptemberben lesz a zágrábi Hanžeković Memorial atlétikai versenyen. A fő célja azonban továbbra is a 2024-es párizsi olimpia.

Világos Adriana
gerelyhajítás
Világos Györgyi

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.