Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

A párizsi olimpián is bizonyítana!

2021.08.30
21:08
2021.08.30
21:21
Forrás
Pannon RTV
Aranyéremmel tért haza Világos Adriana az U20-as atlétikai világbajnokságról. A kishegyesi tehetség 61,46 méteres dobásával megelőzte görög és kubai riválisát is Nairobiban.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Gőzerővel készül az újabb kihívásokra a korosztályos világbajnokság után Világos Adriana. A fiatal lány Nairobiban már az első sorozatban mindenkit túldobott 61,46 méteres eredményével, később 58 és 59 méter fölé is elhajította a gerelyt, de az első próbálkozását már sem ő, sem más nem tudta túlszárnyalni. A kishegyesi lány az őt a tallinni EB-n legyőző görög versenyzőtől tartott a legjobban.

Világos Adriana gerelyhajító: „Ő már több alkalommal is levert ebben az idényben, és volt még egy kubai lány, aki nagy ellenfélnek számított. Örültem, hogy rögtön az első szériában sikerült egy olyan jót dobni, ami talán az ő pszichéjére is hatással volt, és így nyerni tudtam.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A vajdasági gerelyhajító a kenyai világbajnokságon dobásával egyéni rekordot döntött, de ez lett a világ idei legjobb U20-as eredménye is. Világos Györgyi, Adriana édesanyja és edzője elégedett az eredménnyel.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nagyon szerettünk volna egy új egyéni csúcsot dobni ezen a versenyen, ami az első sorozatban sikerült is. Ezen túl továbbra is folynak az edzések, mivel még egy pár verseny vár Adrianára az idén.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Adriana következő megmérettetése szeptemberben lesz a zágrábi Hanžeković Memorial atlétikai versenyen. A fő célja azonban továbbra is a 2024-es párizsi olimpia.

Világos Adriana
gerelyhajítás
Világos Györgyi

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 15:27

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.