Ugrás a tartalomra

Röplabda EB: Ismét győztek a szerb lányok

2017.09.24
01:05
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Szerbia csapata 3:0-ra verte Hollandia válogatottját a közös rendezésű azeri-grúz röplabda Európa-bajnokság második fordulójában. A következő meccset Belgiummal játsza vasárnap 15 órakor.

Az első szett volt a legizgalmasabb. Kezdettől a holland lányok vezettek, ám a szerb csapat a finisben összeszedte magát, és bravúros játszmával 29:27 arányban megnyerte a szettet. Ez szinte szárnyakat adott Zorana Terzić válogatottjának, s a második szettet fölényesen nyerte 25:17-re. A harmadik szettben a holland lányok ismét kemény diónak bizonyultak, de a szerb csapat ismét képes volt fölülkerekedni, és 25:23 arányban nyert, így lett a végeredmény 3:0 Szerbia javára. A válogatott legközelebb vasárnap 15 órakor lép pályára Belgium csapata ellen.

A magyar női röplabda-válogatott második mérkőzésén is kikapott az Európa-bajnokságon: Alberto Salomoni együttese szombaton a lengyel csapattal szemben maradt alul 3-1-re. A magyar együttes, amely pénteken a házigazda azeriektől szenvedett vereséget három szettben, jól tartotta magát magasabban jegyzett riválisával szemben, s először nyert játszmát a tornán. A magyarok vasárnap 18.30 órától a németekkel játszanak, s csakis győzelemmel marad esélyük a továbbjutásra.

röplabda
női
Európa-bajnokság
szerb
magyar
válogatott
csapat

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.