Ugrás a tartalomra

Rövidpályás úszó-vb - Szabó a legjobb idővel döntős 50 méter pillangón

2022.12.13
16:05
2022.12.13
16:10
Forrás
MTI
Szabó Szebasztián a legjobb idővel döntős 50 pillangón a melbourne-i rövid pályás világbajnokságon.

Szabó Szebasztián kiváló teljesítménnyel mutatkozott be. Az előfutamokból a harmadik idővel lépett tovább. Majd a középdöntőben egyedüliként úszott 22 másodpercen belül, így a szerdai döntőben a négyes pálya lesz a zentai származású sportolóé.

A 26 éves versenyző, aki a brazil Nicholas Santosszal holtversenyben tartja a 21.75 másodperces világcsúcsot ebben a számban, fantasztikus rajtot követően a mezőnyben egyedüliként törte át a 22 mp-es határt (21.90), s idei legjobbjával utasította maga mögé a mezőnyt.

Szabó ebben a számban tavaly is az esélyesek között volt, de az Abu-Dzabiban rendezett világbajnokság előtt koronavírusos lett, így a viadalon közel sem volt százszázalékos állapotban, és negyedik lett.

Érdekesség, hogy abban a döntőben a brazil Santos - aki 42 évesen várhatóan a mostani vb-t követően fejezi be pályafutását - gyengébb eredménnyel (21.93) nyert, mint amit most Szabó az elődöntőben úszott.

A finálét szerdán magyar idő szerint 11.20-kor rendezik.

úszás
Szabó Szebasztián

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.