Ugrás a tartalomra

Saghmeister Gábor holnap rajtol a Dakar-ralin

2019.01.05
12:40
2019.01.05
15:14
Forrás
Pannon RTV
Egy nap maradt még hátra a 41. Dakar-rali kezdetéig, amelyen ismét ott lesz Saghmeister Gábor is.

A szabadkai Dakar-veterán a 8 éves KTM motorja limai kikötőből való átvételénél azonban gondokba ütközött. Peruban a helyiekkel több alkatrészt kicseréltek. Gábor reméli, hogy ezek a változtatások elegendők lesznek a sikeres versenyhez.

Saghmeister Gábor, motorversenyző: „Volt egy benzinpumpa problémánk, de sikerült Peru fővárosában, a KTM kirendeltségéből szerezni egyet. Mindössze egyetlen egy ilyen alkatrész volt egész Peruban, és ezt elszállították nekünk ide gyorsan a Dakar helyszínére. A másik gond pedig, hogy nem volt töltésünk. A töltést sikerült a gyári KTM-csapattal megoldani. Három órát keresgették, hogy hol van pontosan áramszakadás. Sikerült megtalálni. Mivel ezek a kábelkötegek már hét-nyolc évesek, elfáradtak, be vannak korrodálva, rozsdásak, és volt egy szakadás. Persze egy olyan szakadás volt, ami kívülről nem látszódott, hanem ilyen komoly, nagyon vastag kábelköteg alatt volt.”

Saghmeister Gábor
Dakar-rali

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.