Ugrás a tartalomra

Sportágat választhattak maguknak a fiatalok Zentán

2021.06.01
15:07
2021.06.01
17:34
Forrás
Pannon RTV
Sportágválasztó Napot tartottak Zentán, amelyen többféle sportot is kipróbálhattak a fiatalok. A rendezvény egyik díszvendége Davor Štefanek szerb kötöttfogású olimpiai bajnok birkózó volt.

Négy évvel ezelőtt a zentai Sportágválasztó Napnak köszönhetően ismerte meg Kelemen Panna a kajakozást, és azóta a sportág szerelmese.

„Aztán elmentünk kajak iskolába, ahol úszástudás kellett, hogy legyen és ott nagyon-nagyon megtetszett, azóta pedig ott maradtam.
- Mi leszel, ha nagy leszel?
- Olimpiai bajnok.”

 községben nagy hagyományokkal rendelkező birkózást is kipróbálhatták azok, akik ellátogattak a zentai Sportcsarnokban megszervezett Sportágválasztó Napra.

Báló Petar, a zentai Birkózó Klub edzője: „Nem nagyon van Zentán, aki legalább egy birkózó edzésen ne vett volna részt. Ezt köszönhetjük a remek nemzetközi eredményeinknek, amit anno a Szabó-Palóc Nandi, Törtei, Zörgő, Kopasz értek el, valamint a mostani generációból a Frísz és a Nemes testvérek.”

A rendezvényen résztvevő edzők mind egyetértenek abban, hogy a sportra való nevelést már óvodás korban szükséges elkezdeni. A kick-box pár évtizede működik Zentán, kimagasló eredményeket hozva a városnak.

Halász Mihály, a zentai Budo Klub edzője: „Ami a lehetőségeinket illeti, egyre jobbak a lehetőségek és egyre kiterjedtebb az a lehetőség is, amivel tudjuk promotálni a mi sportágunkat. Az egyik ilyen lehetőség ez a rendezvény, ami a hátunk mögött folyik.”

A Sportágválasztó Napot immáron negyedik alkalommal szervezték meg a községben, viszont első ízben a Szerbiai Sportszövetség közreműködésével.

Szegedinszki Igor, a Zenta Községi Sportszövetség titkára: „A gyerekek lejönnek az óvodákból, iskolákból és itt meg tudják tekinteni, hogy itt, Zentán milyen kínálat van a sport terén, és tudnak választani sportágat maguknak. Pozitív visszajelzés volt a korábbi években arról, hogy az esemény után jelentkeztek klubokba a gyerekek.”

A gyerekek többek között kipróbálhatták a karatét, az íjászatot, a röplabdát, a kosárlabdát, de sok-sok más sportággal is megismerkedhettek.

sport
sportág
Zenta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.