Ugrás a tartalomra

Sportban mérték össze tudásukat szabadkai fiatalok

2018.05.09
18:16
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Futballoztak, röplabdáztak és sakkoztak a fiatalok a The Ball Contact Us nevű sportrendezvényen, amelyet a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata szervezett meg.

Érdekessége a rendezvénynek, hogy az egyetemisták mellett idén középiskolások is jelentkezhettek a megmérettetésekre. Az eseményen mintegy 80 tanuló vett részt.A rendezvényen a futball és a röplabda volt a legnépszerűbb, erre jelentkeztek a legtöbben.

Voltak olyanok, akik több sportágra is neveztek. Mészáros Jenő, hallgató, Sport- és Testnevelési Kar, Újvidék: „Képviseltük magunkat sakkban, ahol elsők lettünk, valamint képviseltük magunkat röplabdában, ahol szintén első helyezést értünk el, és fociban másodikok lettünk. Én személy szerint a röplabdában és a fociban vettem részt.”

Tóth Laura először vett részt a sportnapon. Röplabdában próbált meg csapatával helyezést szerezni a megmérettetésen. Tóth Laura, hallgató, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka: „Vegyes csapatok voltak, hat személlyel lehetett jelentkezni. Mivel kisebb pályán játszottunk, ez négy játékost jelentett és két cserejátékost. A feltétel annyi volt, hogy a pályán egy időben legalább két lánynak fenn kellett lenni, hogy azért mégis az erőarányok teljes mértékben egyenlőek legyenek.”

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanulói futballban vitték el a legjobbaknak járó serleget.

Györe Adrián, hallgató, Műszaki Szakfőiskola, Szabadka: „Nagyon erősek voltak. Szerencsénk volt egy kicsit, hogy csak egy cseréjük volt, tehát eléggé elfáradtak, és mi is jók voltunk azért.

A sportágak közül egyedül a kosárlabda mérkőzések maradtak el, mivel a csapatok lemondták a részvételt. A szervezők egyébként elégedettek voltak a részvétellel, és az időjárás is kedvezett. Kopunović David, szervező: „Elsősorban próbáltuk megcélozni a felsőoktatási intézményeket, egyetemeket, főiskolákat, valamint a középiskolásoknak is kiküldtük a meghívókat. Ezek prioritást élveztek, de bárki jelentkezhetett.”

A serlegeket Nemes Viktor világbajnoki aranyérmes birkózó adta át a résztvevőknek.

Szabadka
MTTK
sport

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.