Ugrás a tartalomra

Sportoljanak a lányok!

2019.09.26
14:54
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Az általános iskolás lányok aktív sportolását szorgalmazza egy magyar-szerb IPA-projekt.

A projekt kapcsán csütörtökön Újvidéken tartottak tanácskozást, amelyen a résztvevők az eddig elért eredményeket, illetve a jövőbeli tevékenységeket vitatták meg.

A programok elsődleges célja motiválni a fiatal, általános iskolás lányokat, hogy a sport felé forduljanak, illetve a sportegyesületek keretein belül sportoljanak. A projekt megvalósítása érdekében négy partner állt össze: kettő Magyarországról - Szentesről és Szegedről, illetve kettő Újvidékről. „Az eddigiekben táborokat, képzést, konferenciát és műhelymunkákat szerveztünk, kiadványokat jelentettünk meg. Szentesen a közeljövőben bemutató órákat is tartunk, amelyeken a helyi testnevelőtanárok megpróbálják az ifjú hölgyeket sport felé terelni. Emellett a mentorprogramot is elkezdjük” - részletezei a magyarországi programokat Rakk László. A szentesi Sportközpont intézményvezetője szerint a projekt eredményesnek bizonyult, ugyanis az idei tanévben több olyan kislány jelentkezett a helyi sportegyesületeknél, akik érdeklődést mutatnak a szervezett sport iránt.

Az Újvidéken megtartott konferencia egyébként az Európai Együttműködés Napja nevű rendezvénysorozat részét is képezi, amelyet az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program kilenc projekttel ünnepel meg - mondta az eseményen Dobrotka Ágnes. A projektek keretében 15 rendezvényt szerveztek - tette hozzá a programmenedzser.

Az általános iskolás lányokat megcélzó projekt Szerbiában a tartományi sport- és ifjúsági titkárság irányítása alatt zajlik. „A tanácskozás megtartásának dátuma kapcsolódik az Európai Sporthét rendezvénysorozathoz, amely Szerbiában másodszor, az Európai Unióban pedig ötödször került megrendezésre. Az európai országokban elindított tevékenységek miatt szerettük volna felhívni a figyelmet a sportolással, fizikai aktivitással való foglalkozás fontosságára” - hangsúlyozta a tanácskozáson Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár.

A sportolásra buzdító projekt összértéke 210 000 euró. Ebből mintegy 180 000 eurót az Európai Unió biztosított.

sport
lányok
IPA-projekt

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.