Ugrás a tartalomra

Stevan Vilotić-Ćele emléktorna: A nyitómérkőzést Szerbia nyerte (videó)

2016.09.02
08:43
Jó mérkőzést játszott egymással Szerbia és az Egyesült Államok U19-es futball válogatottja csütörtökön délután
Jó mérkőzést játszott egymással Szerbia és az Egyesült Államok U19-es futball válogatottja csütörtökön délután. A 23. Stevan Vilotić Ćele emléktornán az idén 6 ország fiataljai vesznek részt. Nemanja Matić, a szerb válogatott és az angol Chelsea futball klub középpályása végezte el a 23. Stevan Vilotić Ćele emléktorna tiszteletbeli kezdőrúgását. A nyitómérkőzésen Szerbia és az Egyesült Államok U19-es futball válogatottja feszült egymásnak. A piros mezben játszó hazaiak nagyon jól kezdték a mérkőzést. Több helyzetet is kialakítottak, ám ezeket pontatlan befejezés követte. A fehér-kék mezes amerikaiak tudtak néhány kontrát indítani, azonban ezek rendre elvesztek a 16-os környékén. A meccs első húsz percében kevés jó akció született. Az első gólig egészen a 28. percig kellett várni. A 11-es mezszámú Mesarović a tizenhatoson belülre tudta cselezni magát, majd egy lepattanó lövés után az amerikai kapuba bombázta a labdát. A kék-fehérek edzője a hideg zuhany hatására taktikát váltott, aminek a 40. percben érett be a gyümölcse. A szerb játékosok pillanatnyi bizonytalanságát a 16-oson belül kihasználták, így az eredmény 1-1-es döntetlenre módosult.



Egészen a 88. percig x-re állt a mérkőzés. Ekkor azonban a kék-fehér csapat bizonytalanságát használták ki a szerb fiúk. Egy gyors kontrát követően Igor Zlatanović közelről a kapuba bombázta a labdát. Az emléktorna története Szabadkán kezdődött, azonban manapság már Zentán, Magyarkanizsán, Topolyán és Verbászon is rendeznek mérkőzéseket. A torna az évek során egyre nagyobb nemzetközi hírnevet kapott. Zrdavko Jokić, ifjúsági futball koordinátor, Szerb Labdarúgó-szövetség: "Nagyon erős válogatottak érkeztek. Olaszország kitartóan érdeklődik a részvétel iránt. Ugyanakkor vendégül látjuk a már hagyományos résztvevőknek számító Magyarországot, Izraelt, Ukrajnát. Ezért a tornának nem csak sport jellege van, hanem célja is, hogy a fiatalok megismerjék egymást." A tornán Szerbia és az Egyesült Államok mellett Magyarország, Ukrajna, Franciaország és Izrael U19-es válogatottja is pályára lép. A torna tavalyi nyertese Ukrajna volt.
Szerbia
USA
emléktorna
Stevan Vilotić-Ćele
U19
nyitómérkőzés

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.