Ugrás a tartalomra

A svédek nyertek, a horvátok döntetlent játszottak

2021.06.18
20:11
2021.06.18
20:21
Forrás
MTI
A svéd válogatott 1-0-ra legyőzte a szlovák csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Sikerükkel a skandinávok négy ponttal állnak, míg a szlovákoknak maradt három. A zárókörben Svédország Lengyelországgal, Szlovákia pedig Spanyolországgal mérkőzik.

    Eredmény, E csoport, 2. forduló:
Svédország-Szlovákia 1-0 (0-0)
------------------------------
Szentpétervár, 11 525 néző, v.: Daniel Siebert (német)
    gólszerző: Forsberg (76., büntetőből)
    sárga lap: Olsson (23.), illetve Dúbravka (74.), Duda (80.), Weiss (87.)

    Svédország:
    ----------
Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson 88.) - S. Larsson, Ekdal (Svensson 88.), Olsson (Claesson 64.), Forsberg (Krafth 93.) - Isak, Berg (Quaison 64.)

    Szlovákia:
    ---------
Dúbravka - Pekarík (Haraslin 65.), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko 84.) - Kucka, Hrosovsky (Dúris 84.) - Koscelnik, Hamsík (Benes 77.), Mak (Weiss 77.) - Duda

    II. félidő:
    -----------
    74-76. perc: Quaisont ugrott ki a 16-oson belül, az indításra kimozduló Dúbravka elöl eltolta a labdát, a kapus pedig elhúzta a lábát, 11-es. A büntetőt Forsberg félmagasan a kapu bal oldalába rúgta (1-0).

    Az első negyedóra tapogatózása után a svédek igyekeztek már a szlovák térfélen labdát szerezni és birtokolni, ám hiába volt náluk többet a játékszer, a szlovák kapura teljesen veszélytelenek voltak a skandinávok. Aztán az utolsó negyedórára a szlovák csapat vette át az irányítást, de Hamsikék támadásaiban sem volt sokkal több veszély, így az első - közepes iramú - 45 perc gólhelyzet nélkül zárult.
A svédek nagyobb sebességre kapcsoltak a második félidőre, igyekeztek gyorsabban járatni a labdát, távoli lövésekkel, kényszerítőkkel és beadásokkal is próbálkoztak. A nagy igyekezetnek több nagy helyzet lett az eredménye a játékrész első húsz percében. A rohamok után kicsit visszavett a tempóból Svédország, amikor negyedórával a vége előtt egy sokáig eredménytelennek tűnő adogatás végén büntetőhöz jutott, melyet Forsberg értékesített. A hajrában az addig feltűnően passzív szlovák csapat mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott kapuba találni, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország 1-1-es döntetlent játszott a cseh válogatottal a D csoport második fordulójában.


    Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Horvátország-Csehország 1-1 (0-1)
---------------------------------
Glasgow, Hampden Park, 5607 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
    gólszerzők: Perisic (47.). illetve Schick (37., büntetőből)
    sárga lap: Lovren (35.), illetve Masopust (50.), Boril (82.), Hlozek (93.)

    Horvátoszág:
    ------------
Livakovic - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modric, Kovacic (Brozovic, 87.) - Perisic, Kramaric (Vlasic, 62.), Brekalo (Ivanusec, a szünetben) - Rebic (Petkovic, a szünetben)

    Csehország:
    -----------
Vaclik - Coufal, Kalas, Celustka, Boril - Holes (Kral, 63.), Soucek - Masopust (Hlozek, 63.), Darida (Barak, 87.), Jankto (Sevcik, 74.) - Schick (Krmencik, 75.)


    I. félidő:
    ----------
    37. perc: Lovren a tizenhatoson belül arcon könyölkölte Schicket, a videobírós visszanézést követően megítélt büntetőt maga a sértett lőtte a jobb alsó sarokba (0-1).

    II. félidő:
    -----------
    47. perc: Egy, a félpálya közeléből gyorsan elvégzett szabadrúgás után Perisic indult meg a labdával a bal szélen, majd befelé húzott és tizenegy méterről nagy erővel kilőtte a hosszú felső sarkot (1-1).

A csehek az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel vb-ezüstérmes riválisukkal szemben, a horvátoknak tíz perc kellett, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát. Ezt követően nyíltsisakos, sok gólhelyzetet hozó találkozó alakult ki, amelyen a csehek a hajrában büntetőből szerezték meg a vezetést. A mostani Eb-n a harmadik gólját szerző Schick még vérző orral értékesítette a tizenegyest.

A fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a horvátok: az első játékrészben jobbszélsőként játszó Perisic már a bal oldalon futballozva lőtt szép gólt. Az újabb találat után sem lankadt a csapatok támadókedve, és bár több pontatlanság is becsúszott mindkét oldalon a játékba, élvezetes volt a mérkőzés. Az utolsó húsz perc hatalmas horvát helyzettel indult, ezt követően azonban mindkét csapat rengeteget hibázott és nem alakult ki folyamatos játék. A hajrában a csehek előtt is adódtak lehetőségek, de az utolsó percben Petkovic lövésénél Kalasnak kellett nagyot mentenie ahhoz, hogy együttese megszerezze az egyik pontot.

Svédország
Szlovákia
UEFA Euro 2020
Horvátország
Csehország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.