Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadkán tartották meg a 3. Vajdasági Műkorcsolya Kupát

2018-01-13
13:16
2018-01-13
18:03
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai városi korcsolyapályán 32 versenyző lépett fel több kategóriában. A versenyen a Spartacus Műjégkorcsolya Klub tagjai mellett belgrádi résztvevők is bemutatkoztak.

Zárva tartott a szabadkai korcsolyapálya a szombat délelőtti órákban, ugyanis a III. Vajdasági Kupának adott otthont. A korcsolyaversenyen a legkisebbektől a legnagyobbakig több kategóriában is bemutatkoztak. A legfiatalabbak csupán hét évesek voltak.

Minja Kostić, Belgrád: „Visszaemlékeztem a lépésekre, amikor a jégen korcsolyáztam és végül sikerült.”

A korcsolyázás művészetét érdemes minél fiatalabb korban, akár három évesen elkezdeni, hogy megtanulják az egyensúlytartást - mondják az edzők. Kovács Anita is kiskora óta űzi ezt a sportot. Mára már több aranyéremmel is büszkélkedhet.

Kovács Anita, Spartacus Műkorcsolya Klub, Szabadka: „Minden sportnak megvan a saját nehézsége, de úgy gondolom, hogy ebben a sportban van valami plusz, mivel itt egyszerre több dologra kell összpontosítani. Benne van a sport, amit a tánccal is lehet kombinálni. Minden van benne.”

 

A szabadkai műkorcsolyázók csupán három hónapon át tudnak edzeni. Ettől függetlenül szép eredményeket ér el a csapat.

Jovan Rogić, elnök, Spartacus Műkorcsolya Klub, Szabadka: „Vajdaságban az elsők között szoktunk lenni, de ha Belgrádba mennek versenyezni, akkor nem olyan jók az eredmények. Leona Rogić a Spartacus tagja, jelenleg ő a legjobb junior versenyző Szerbiában és világbajnokságra is eljutott.”

Összesen 32 versenyző mutatkozott be a jégen. A szabadkaiak mellett Belgrádból is érkeztek résztvevők.

műkorcsolya
Szabadka

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.