Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadkán tartották meg a 3. Vajdasági Műkorcsolya Kupát

2018-01-13
13:16
2018-01-13
18:03
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai városi korcsolyapályán 32 versenyző lépett fel több kategóriában. A versenyen a Spartacus Műjégkorcsolya Klub tagjai mellett belgrádi résztvevők is bemutatkoztak.

Zárva tartott a szabadkai korcsolyapálya a szombat délelőtti órákban, ugyanis a III. Vajdasági Kupának adott otthont. A korcsolyaversenyen a legkisebbektől a legnagyobbakig több kategóriában is bemutatkoztak. A legfiatalabbak csupán hét évesek voltak.

Minja Kostić, Belgrád: „Visszaemlékeztem a lépésekre, amikor a jégen korcsolyáztam és végül sikerült.”

A korcsolyázás művészetét érdemes minél fiatalabb korban, akár három évesen elkezdeni, hogy megtanulják az egyensúlytartást - mondják az edzők. Kovács Anita is kiskora óta űzi ezt a sportot. Mára már több aranyéremmel is büszkélkedhet.

Kovács Anita, Spartacus Műkorcsolya Klub, Szabadka: „Minden sportnak megvan a saját nehézsége, de úgy gondolom, hogy ebben a sportban van valami plusz, mivel itt egyszerre több dologra kell összpontosítani. Benne van a sport, amit a tánccal is lehet kombinálni. Minden van benne.”

 

A szabadkai műkorcsolyázók csupán három hónapon át tudnak edzeni. Ettől függetlenül szép eredményeket ér el a csapat.

Jovan Rogić, elnök, Spartacus Műkorcsolya Klub, Szabadka: „Vajdaságban az elsők között szoktunk lenni, de ha Belgrádba mennek versenyezni, akkor nem olyan jók az eredmények. Leona Rogić a Spartacus tagja, jelenleg ő a legjobb junior versenyző Szerbiában és világbajnokságra is eljutott.”

Összesen 32 versenyző mutatkozott be a jégen. A szabadkaiak mellett Belgrádból is érkeztek résztvevők.

műkorcsolya
Szabadka

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

Miklós Edit elájult a célban

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában az ausztriai Bad Kleinkirchheimben.