Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabó Európa-bajnoki csúccsal döntős

2021.11.05
18:40
Forrás
MTI
A vajdasági származású, magyar színekben versenyző Szabó Szebasztián és Ugrai Panna is döntőbe jutott a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A tatár fővárosban már két aranynál járó Szabó - aki szerdán 100 méter pillangón, csütörtökön pedig 50 méter gyorson diadalmaskodott - ezúttal fő számában, 50 méter pillangón volt érdekelt az elődöntőben, amelyet 22.00 másodperces Európa-bajnoki csúccsal nyert, ez nem sokkal marad el saját országos rekordjától (21.86). A győriek 25 éves versenyzője a legjobb idővel várhatja a szombati finálét.

Ugrai Panna 200 méter vegyesen harcolta ki a döntős szereplést, a 17 éves versenyző javított az előfutamban elért idején és 2:09.58 perccel, hatodikként jutott a legjobb nyolc közé.

Szabó Szebasztián
úszás
Kazany
döntős

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű