Ugrás a tartalomra

Szabó István világklasszis asztalitenisz-edzőre emlékeznek Csókán

2019.08.31
17:23
2019.08.31
19:46
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos hétvégi torna idén már kiemelt versenyként szerepel a Szerbiai Asztalitenisz Szövetség naptárában.

Két nap alatt több mint 200 ifjú asztaliteniszező mérkőzik meg a csókai emléktornán, a 10, 12 és 18 éves korosztályokban. A megméretettésre ellátogattak a magyarországi Soltvadkerten működő Ambrus Asztalitenisz Akadémia növendékei is, hiszen Szabó Istvánnak rengeteget köszönhet a magyarországi településen működő asztalitenisz. Ambrus Ferenc, vezető, Ambrus Asztalitenisz Akadémia, Soltvadkert, Magyarország: „15 évig járt át edzésre, edzést tartani, meg mentorként Soltvadkertre. Ő honosította meg Soltvadkerten az élsport asztaliteniszt. Én lettem az utódja, és szerveztem, és viszem tovább ezt a vonalat az Ambrus Akadémia színeiben.”

A csókai, sőt maga az európai asztaliteniszben is maradandót alkotott az egykori mesteredző. Kormányos László, szervező: „Valójában ő az asztalitenisz európai klasszisú edzője, aki több tíz, azt lehet mondani, hogy száz új edzőt nevel a pályafutása, élete folyamán. Egyedülálló a világon, több mint száz klubban sikerült a szakmai munkát, ahova besegített koordinátorként, szakmai megbízottként felemelni, nem csak verseny szintre, hanem válogatott szintre.”

A verseny szervezői Szabó István sírjánál is koszorúztak. A tornát a vajdasági és a szerbiai szövetség mellett a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság is támogatta.

Szabó István
asztalitenisz
edző

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.