Ugrás a tartalomra

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

2023.12.02
19:30
2023.12.02
19:57
Forrás
Pannon RTV
Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Csubela Ferenc sokrétű társadalmi tevékenysége mellett aktívan sakkozott, de a kispályás labdarúgó tornákon is részt vett. 1975-ben ő indította el a kispályás labdarúgó bajnokságot a faluban. A Csubela Ferenc Emléktornát pedig 2012-ben szervezték meg először, ami azóta hagyománnyá nőtte ki magát – mondta Papp László a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácselnöke a torna megnyitóján.

Papp László, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „El kell mondani róla, hogy ő a sportpályán nem tudott goromba lenni. Egyszerűen a vereséget is és a győzelmet is egyformán viselte el, egyforma érzéssel, tehát őt nem bántotta a vereség. Ezért itt elmondhatom azt, hogy a résztvevő sportolók becsülték, szerették, és 1985-ben Feri bácsinak ezért a sportszerű magaviseletéért vagy a viselkedéséért Fer play díjjal tüntették ki. El kell mondanunk, hogy a mai torna az ő emlékére szerveződik meg, és én személy szerint nagyon örülök annak, hogy erre sor került, hiszen így nemcsak a politikusra emlékezünk, hanem az emberre is, aki sokat tudott tenni a falujáért, és egy tartalommal töltötte meg.”

Csubela Ferenc Emléktorna
Csubela Ferenc
Bácskossuthfalva
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Papp László

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.