Ugrás a tartalomra

Szeptembertől megkezdi munkáját a Vajdasági Birkózóakadémia

2021.06.14
13:03
2021.06.14
17:15
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a magyarkanizsai Birkózóakadémia építése. A komplexumot ma a sportág nagyjai tekintették meg. Frísz Krisztián Európa-bajnok és Nemes Viktor világbajnok birkózók járták körbe az épületet.

Legfontosabb a kitartás és a sok gyakorlás - ezt üzeni Nemes Viktor birkózó azoknak a gyerekeknek, akik a közeljövőben a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémián szeretnének pallérozódni.

„Mondhatom, hogy sok hasonló helyen voltam, de ez lesz az egyik legszebb. Úgy gondolom, hogy minden elvárásnak megfelel és nagyon örülök neki, hogy egy ilyen létesítmény kerül Magyarkanizsára. Remélhetőleg minél többet tudok majd én is itt lenni és edzeni.”

A sportlétesítmény megtekintésén jelen volt Frísz Krisztián Európa-bajnok is. A birkózó részt vesz majd az akadémia munkájában.

„Egy hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amikor Bálint Zoltán megkeresett az akadémiával kapcsolatban, és felajánlotta, hogy legyek segédedző. Természetesen én ezt a dolgot bevállaltam. Hatalmas segítség ez a gyerekeknek, hisz itt minden feltétel megvan adva, ami az eredmények eléréséhez szükséges. Remélem, hogy azokat a dolgokat, amiket mi tanultunk át tudjuk majd adni a fiataloknak.”

A magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémián a munkálatok 85 százaléka már megvalósult, ami azt jelenti, hogy másfél hónap múlva befejeződik az építkezés. A tervek szerint a sportolók már szeptembertől birtokba vehetik az új épületet – emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

„Az akadémiának kétfajta tagja lesz, az egyik csoportba tartoznak azok a gyerekek, akik más lakóhelyről jönnek ide Kanizsára, ők bentlakóként fognak működni, olyan 30 gyerekkel szeretnénk indulni. 8-10 kislánnyal és 12 kisfiúval, majd a szakmai elbírálás után pontosan kiderül. Valamint lesz 15 fiatal, akik zentai és kanizsai fiatal birkózók, akik majd minden nap jönnek az edzésre, de ők nem tudnak itt lakni.”

A Vajdasági Birkózóakadémia ad majd otthont a helyi birkózóegyesületnek is. A tervek szerint az akadémia munkáját külföldi neves edzők is segítik majd.

Vajdasági Birkózóakadémia
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.