Ugrás a tartalomra

A szerb labdarúgó-válogatott kikapott Portugáliától

2019.09.08
09:20
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Nem segített az edzőcsere a szerb labdarúgó válogatottnak.

Ukrajna után Portugáliától is kikaptak, így pedig már csak matematikai esélyük maradt arra, hogy csoportjukból kijussanak a soron következő Európa bajnokságra. Cristiano Ronaldóék már a félidőben megszerezték a vezetést Belgrádban. A 42. percben Carvalho volt eredményes. A második játékrész igazi gólesőt hozott. Az 58. percben Guedes növelte két gólosra a vendégek előnyét, amit pár perccel később Milenković tudott ismét egy gólosra faragni. Ekkor azonban jött Cristiano Ronaldo és 3:1-re módosította az állást. A 85. percben Mitrović lőtt a portugál kapuba, de az izgalmas végjáték elmaradt, hiszen a következő támadásból Bernardo Silva is gólt rúgott, így a Portugálok 4:2-re nyertek, és nehéz helyzetbe hozták a szerbeket, ami a csoportból való továbbjutást illeti. A szerb válogatott tagjai rendkívül csalódottak voltak a mérkőzést követően, a legtöbb labdarúgó semmit sem mondott az újságíróknak és azonnal felszállt a csapatbuszra. Stábunknak azonban néhányukkal sikerült beszélnie.

4:2-es győzelmet aratott a portugál válogatott Szerbia ellen Belgrádban. Itt van mellettem a szerb csapat egyik legjobbja, Dušan Tadić. Dušan, két gólt lőttetek az Európa bajnoknak és négyet kaptatok. Hogyan értékeled a mérkőzést?
- Csalódottak vagyunk, eredményként legalább döntetlent vártunk. Igaz, hogy Portugália az Európa Bajnok, de reménykedtünk abban, hogy jó eredményt tudunk elérni. Ez nem történt meg, ennyi.
- Az első félidő végén Portugália 1:0-ra vezetett. Mit mondott az vezetőedző, hogy ját
szatok a folytatásban?
- Ját
sszunk óvatosan és próbáljuk meg veszélyeztetni őket. Úgy hiszem, hogy volt néhány pillanat, amikor visszakerülhettünk volna a mérkőzésbe, de nem sikerült.
- Négy forduló után négy pontja van Szerbiának, hogyan értékeled a helyzetet és mi várható a folytatásban?
- Nagyon nehezen tudunk innen továbbjutni, de itt van még a Nemzetek Ligája is, amire minél jobban fel kell készülnünk.

Aleksandar Mitrović, válogatott labdarúgó, Szerbia:
„- Úgy gondolom, tisztességes mérkőzést játszottunk le, Portugália megmutatta miért az egyik legjobb válogatott a világon. Kihasználták az gikszereinket és megbüntették a hibáinkat, négy gólt adtak nekünk. Megpróbáltunk visszatérni, de azonnal gólt adtak. Portugália megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
- Ahogy elkezdtünk felzárkózni hozzájuk, egy lépéssel továbbléptek.
- Így van, minden esetben, amikor azt kezdtük érezni, hogy menni fog ez, ők megbüntettek bennünket, a legkisebb hibánkat is kihasználták. Megérdemelten nyertek a portugálok, megmutatták, hogy miért ők a világ egyik legjobb válogatottja.”

labdarúgó
Portugália

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.