Ugrás a tartalomra

Szerbia és Magyarország is kijutott a kézilabda vb-re

2022.04.16
19:15
2022.04.16
20:33
Forrás
Blic, MTI
A selejtezőben mindkét férfi válogatott kettős győzelmet aratott.

A szerb férfi válogatott 23:20-ra múlta felül Szlovéniát Kragujevacban. Toni Gerona csapata az első meccsen, vagyis idegenben is diadalmaskodott. A szombat esti összecsapás végig kiegyensúlyozott játékot hozott, de a hajrában, az utolsó percekben sikerült a szerb csapatnak felülkerekednie. Ugyancsak kettős győzelemmel jutott ki a vb-re a magyar férfi kézilabda-válogatott is. 31:22-re legyőzte Izrael legjobbjait a selejtező szombati visszavágóján, Tatabányán. A párharc szerdai, első mérkőzését a magyarok 33:32-re nyerték meg Tel-Avivban. 

A svéd-lengyel közös rendezésű férfi világbajnokságot 2023. január 12. és 29. között tartják. A következő vb 32 csapatos mezőnyének már tagja a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja. A csoportok sorsolását július 2-án tartják.

kézilabda
selejtező
világbajnokság

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.