Ugrás a tartalomra

A szerbiai fogathajtó bajnokság utolsó fordulóját tartják Kelebián

2017.10.21
12:35
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai fogathajtó bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulóját tartják ezen a hétvégén a Kelebiai Ménes versenypályáján.

A szombati versenynapon 18 szerbiai fogathajtó állt rajthoz. Díjhajtásban, illetve akadályversenyben mérték össze az ügyességüket. Közülük hatan vannak, akik mindhárom versenyszámban, azaz a holnapi maratonhajtást is beleértve a Szerbia bajnoka címért versenyeznek. Ez ugyanis a szerbiai bajnokság ötödik, egyben záró fordulója. Vasárnap pedig bajnokot avatnak a 2017-es évre.

A házigazda, Keresztes Teréz, a bajnokság egyetlen női versenyzője az előző négy fordulót sorozatban megnyerte, így már senki sem érheti utol.

Keresztes Teréz, versenyző, Favory Ménes, Kelebia: „Tétje nincs, mert azt mondják, a szabályzat azt írja, hogy az öt fordulóból a négy legjobb helyezést elért eredményt számítják, én az elmúlt négy fordulót nyertem, de hát azért nagyon nagy tétje van, mert végig kell menni.”

A díjhajtásra való felkészülés nagyon sok munkát igényel – mondta Bunford Olivér, a szabadkai Bunford Ménes versenyzője. „Naponta a lovakat be kell fogni, legalább két és fél, három órát kell őket együtt hajtani, főleg lépésben, lassú ügetésben, nyugtatni kell a lovakat. Ez a versenyszám arról szól, hogy a lovak mennyire elengedettek, mennyire tudnak együtt mozogni és mennyire szófogadóak.”

Milana Nović, a szerbiai fogathajtó bajnokság 5. fordulójának titkára szerint fontos, hogy Szerbiának idén először volt képviselője a világversenyen. „Keresztes Teréz egy hónappal ezelőtt részt vett a világbajnokságon Lipicán, figyelemre méltó eredményével szépen képviselte Szerbiát és büszkeséggel tölt el, mert ez egy óriási előrehaladás a fogathajtó és egyáltalán a szerbiai lovas sport történetében.”


A szerbiai fogathajtó bajnokság ötödik fordulójában díjhajtásban taroltak a házigazdák: harmadik lett Berényi Ákos, a kelebiai Favory Ménes hajtója, második a pancsovai Kremen versenyzője, Milan Gaković és első Keresztes Teréz, ugyancsak a kelebiai Favory Ménes színeiben.

Az akadályhajtó versenyben is eredményt hirdettek ma késő délután. Harmadik lett Faragó Béla, a kelebiai Favory Ménes versenyzője, második Dragan Trnjakov, a nagybecskereki Quarter Lovasklub hajtója és első Bunford Olivér, a szabadkai Bunford Ménes lovasa. Vasárnap délben a maratonhajtással, majd pedig a 2017-es év szerbiai fogathajtó bajnokának kikiáltásával zárul a rendezvény.

 

szerbiai fogathajtó bajnokság
utolsó forduló
Kelebiai Ménes versenypálya

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.