Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Szlovákiát is könnyedén győzte le a magyar női válogatott

2020-01-13
21:27
2020-01-13
22:01
Forrás
MTI
A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn Szlovákia ellen nyert 20-2-re, míg a szerb csapat Oroszország válogatottjától szenvedett 27:2-es vereséget a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon.

Szerbia női vízilabda-válogatottja második mérkőzésén is nagyarányú vereséget szenvedett. A szerbek az első mérkőzésükön Görögországtól kaptak ki 26:7-re. Az oroszok azonban még ennyi játékteret sem hagytak a szerb lányoknak, így azok csak 2 gólt tudtak szerezni a mérkőzésen.

A magyar női vízilabda-válogatott mérkőzésén is sima győzelmet aratott a házigazda a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon. A horvátokat egy híján húsz góllal legyőző magyarok második "bemelegítő" mérkőzésükre készültek, tekintve, hogy az északi szomszéd válogatottja a nyitókörben 31-2-re kapott ki az oroszoktól. A szlovák gárda azon kívül, hogy az első percben betalált, szinte semmi ellenállást nem tanúsított, még emberelőnyben is csak hazaadással felérő lövésig jutott, ami nem okozott gondot Kasó Orsolyának. Úgy tűnt, Bíró Attila támadásban a centerjáték erőltetését kérte a játékosoktól, ugyanis rengeteg bejátszást kapott Gyöngyössy Anikó és Parkes Rebecca is. Az első két negyed után főként Rybanska Natasát lehetett kiemelni, aki három kifejezetten szép és pontos távoli lövéssel talált be.

A nagyszünet után a magyar csapat kissé belealudt a szlovákok elképesztően lassú tempójába, ráadásul a riválisnak sikerült felavatnia egy ejtéssel a csereként beálló Gangl Edinát.

A játék képe az utolsó negyedben sem változott, a magyarok 18 góllal nyertek, és készülhetnek az oroszok elleni, szerdai csoportrangadóra.

"Összességében elégedett vagyok, simán nyertünk, itt a lényeg az, hogy ne üljön le a csapat. Most azért lehetett látni, hogy kicsit lassabbak voltunk, mint tegnap, igaz, szárazföldön és vízben is dolgoztunk még ma délelőtt" - nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila, aki a centerjátékkal kapcsolatban megjegyezte, nem az ő kérése volt, hogy erőltessék, ráadásul a játékvezetők nem honorálták kiállításokkal ezeket az akciókat, ezért a folytatásban már nem is nagyon próbálkoztak vele.

A szakvezető abban bízik, hogy szerdára pörgősebb és jobb lesz csapata játéka. A magyar csapat szerdán 19 órától az oroszokkal mérkőzik.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.
    
Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Magyarország-Szlovákia 20-2 (5-1, 5-0, 4-1, 6-0)
------------------------------------------------
Duna Aréna, v.: Korzyna (lengyel), Colombo (olasz)
gólszerzők: Keszthelyi 6, Rybanska, Leimeter 3-3, Szilágyi 2, Parkes, Gurisatti, Gyöngyössy, Garda, Vályi, Illés 1-1, illetve Stankovianska, Peckova 1-1

A csoport állása:
1. Oroszország 6 pont (58-4)
2. Magyarország 6 (45-8)
3. Görögország 6 (44-10)
4. Horvátország 0 (9-43)
5. Szerbia 0 (9-53)
6. Szlovákia 0 (4-51)

A magyar csapat további programja:    
    szerda:
Magyarország-Oroszország 19.00
    péntek:
Magyarország-Görögország 19.00
    vasárnap:
Magyarország-Szerbia 19.00

női vízilabda-válogatott

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű