Ugrás a tartalomra

Szoboszlai a Pannonnak: Mi akartuk jobban a győzelmet

2023.09.07
22:46
2023.09.08
17:28
Forrás
Pannon RTV
Győzött a magyar labdarúgó válogatott Belgrádban. A csoportrangadót követően Magyarország megerősítette vezető helyét a csoportban, 10 ponttal az első, Szerbia 7 ponttal maradt a második helyen.

Az Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia és Magyarország. A Rajko Mitić Stadionban a szerb csapat szerezte meg a vezetést a 10-ik percben. Vlahović lövése Szalai lábáról jutott a kapuba. A 34-ik percben Varga Barnabás egyenlített, majd 2 perccel rá a magyar válogatott fordított is az eredményen, Willi Orbán szerzett gólt. Az első félidő 1:2-vel zárult. A második játékrész gól nélkül telt el. Ezzel a magyar válogatott idegenben győzött az Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportrangadóján.

A belgrádi sikerrel Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai három ponttal elhúztak a riválistól, a harmadik helyezett Montenegró előtt pedig már öt pont az előnyük féltávnál. Magyarország 10 ponttal vezeti a G csoportot, Szerbia 7 ponttal a második. Az ötösből az első kettő jut ki a jövő évi, németországi kontinensviadalra.

A belgrádi meccsen a Pannon RTV stábja is ott volt, így értékeltek a magyarok:

Dibusz Dénes, válogatott labdarúgó: „Örülök neki, hogy én is hozzá tudtam tenni a magamét. Nyilván az első gól az én rossz felívelésemből alakult ki, úgy, hogy a végén ez így jól jött ki. Szerencsére a csapat megfordította a találkozót.”

Szoboszlai Dominik, válogatott labdarúgó: „Pont, amikor a meccs előtt beszéltem, arról szóltam, hogy ki akarja ezt a meccset jobban megnyerni. Szerintem az elejétől kezdve mi voltunk azok. Nem csak azért, mert én ezt mondtam, hanem, mert mindenki fejében benne volt, hogy ez egy akkora lépés lehet abba az irányba, ahova mi tartunk. Mindenki átgondolta, hogy ha a mai meccset úgy csináljuk, akkor a következő mérkőzés, amikor Szerbia jön hozzánk, akkor nekik győzniük kell.”

Kerkez Milos, válogatott labdarúgó: „Nagyon boldog vagyok, hogy 3 pontot szereztünk ma. Most már elsők vagyunk. Nagyon jó érzés volt a Marakanában játszani. Itt voltam, amikor kicsi voltam. Néztem a Crvena Zvezdát, jó volt itt játszani. Szeretnénk a további 4 meccset is megnyerni, és akkor elsők leszünk.”

Varga Barnabás, válogatott labdarúgó: „Nagyon nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben annak ellenére, hogy ők szereztek vezetést, a mi akaratunk érvényesült. Ennek köszönhetően tudtuk megfordítani még az első félidőben a mérkőzést. Aztán a második félidőben az eredményt tartottuk. Beszorítottak minket, mégis csak a csoport toronymagas esélyese játszott otthon.”

A szerbek a vereség ellenére, 7 pontot gyűjtve továbbra is a második helyen állnak a G csoportban, ami ugyancsak továbbjutó pozíciónak számít a soron következő labdarúgó Európa-bajnokságra.

Dušan Tadić, válogatott labdarúgó, Szerbia: „Nem jó otthon vereséget szenvedni Magyarország ellen. Jól kezdtük, gólt szereztünk. 1-0 lett, aztán nem szándékosan, de átadtuk a kezdeményezést, amelyből ők két találatot jegyeztek. Két fura gólt szereztek, de ez van.”

Nemanja Maksimović, válogatott labdarúgó, Szerbia: „Ez váratlan vereség, jól kezdtük a mérkőzést, időben gólt szereztünk, sőt, volt még pár lehetőségünk, hogy ismét a hálóba találjunk. Ezután pedig immár sokadik alkalommal elveszítettük az irányításunkat a mérkőzés felett. Ez pedig sokba került nekünk. Pár perc alatt két olcsó gólt kaptunk. A végén támadtunk, szerencsénk sem volt, tanulni kell a hibáinkból. Nem lehetünk dekoncentráltak, és 90 percen át kell játszanunk, nem lehetnek ilyen kiesések a játékunkban.”

labdarúgás
szerb-magyar

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.