Ugrás a tartalomra

Szuperliga: Spartacus - Partizan 0:1

2017.08.07
19:47
2017.10.04
12:18
A belgrádi Partizan a szabadkai Spartacus csapatával mérkőzött szombaton a szerbiai labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában.

Egyik csapat sem tudta érvényesíteni akaratát. A rendkívül tördelt mérkőzést a vendég Partizan nyerte meg, Tawamba 30. percben szerzett góljával.

A hatalmas forróság miatt egy órával később kezdődött a Spartacus és a Partizan közötti összecsapás. A trópusi időjárás azonban így is rányomta a bélyegét a meccsre. A szabadkaiak stadionjába kilátogatók rendkívül töredezett, pontatlan játékot láthattak. A mérkőzés első húsz percében bátran játszott a Spartacus, ám helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A belgrádiak viszont magasabb fokozatba kapcsoltak és a 30. percben Tawamba, egy elegáns átemelős lövéssel megszerezte a vezetést.

A gól után a Partizan tovább támadott és csak kevés hiányzott, hogy ismét megrezegtessék a Spartacus hálóját. A fordulást követően sem változott a játék képe. Továbbra sem tudta egyik csapat sem érvényesíteni akaratát. A hátrányban lévő hazai csapat nem tudta áttörni a Partizan védelmét. A belgrádi együttes így a meccs végéig kényelmesen meg tudta őrizni egygólos előnyét.

Miroslav Đukić a Partizan labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedett volt a mérkőzésen látottakkal. „Először is gratulálni szeretnék a Spartacusnak a kiváló játék miatt. Valóban nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem volt túl sok szépség a mai meccsen. Sok munka, sok tennivaló volt a pályán, sok taktikai felállítás volt, területek lezárása. Gratulálni szeretnék a csapatnak, mert a Bajnokok Ligája után ezek a legnehezebb mérkőzések.”

Aleksandar Veselinović a Spartacus trénere a vereség ellenére is elégedett volt csapata játékával, mint mondta, a rendkívül fiatal átlagéletkorú csapat helyt állt nagynevű riválisuk ellen. „A Partizan ma megmutatta, hogy komoly csapat. Mi igyekeztünk megfelelően felkészülni, tudva azt, hogy az én csapatom messze a legfiatalabb a Szuper Ligában. Úgy gondolom, hogy ez nagy tapasztalat a mi csapatunknak. A meccs nagy részében szerintem egyenlő ellenfelei voltunk a Partizannak.”

A szerbiai labdarúgó Szuper Liga harmadik fordulója után a szabadkai Spartacus 6 ponttal az ötödik, míg a belgrádi Partizan 9 ponttal, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően 2. helyen áll a bajnokság tabelláján.

szuperliga
Spartacus
Partizan
Szabadka

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.