Ugrás a tartalomra

A tervezett ütemben halad a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia kiépítése

2021.01.21
04:18
2021.01.21
18:28
Forrás
Pannon RTV
Mostanra szinte az összes külső nyílászárót elhelyezték, a benti munkálatoknál hamarosan a vakolás következik. Az akadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Napi szinten átlagosan 30-35 munkás dolgozik azon, hogy az akadémia kiépítése a tervezett ütemben haladjon és jövő év augusztusára el is készüljön. Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány: „Ma valószínűleg az összes külső nyílászárót beépítik az asztalosok. Ez azért fontos, hogy a benti malterozási, vakolási munkákat el tudják kezdeni a munkások, ugyanis most már a vízvezeték-szerelés, a kanalizáció és az áram a földszinten és az első emeleten meg van csinálva.”

Az ügyvezető elmondta, az akadémiai rendszer felépítése is hamarosan megkezdődik majd, és a jövő héttől már megkezdik a fiatalok toborozását is. „A szakmai munkát végző edző, fizioterapeuta, sportorvos, masszőrnek a kialakítását kezdjük meg, és a toborzással is indulunk, hiszen úgy gondoljuk, hogy legkésőbb május közepéig el kell, hogy készüljön az egyik és a másik lista is.”

Az ügyvezető hozzátette, hogy a tervek szerint 12-14 részmunkaidős alkalmazott foglalkozik majd körülbelül 30 fiatallal.

Magyarkanizsa
birkózóakadémia
Vajdasági Birkózóakadémia
építés
nyílászárók
vakolás
Bálint Zoltán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.