Ugrás a tartalomra

Tízezrek ünnepelték az érmeseket Belgrádban (videó)

2016.08.24
12:04
Több tízezer ember ünnepelte tegnap este Belgrádban, a parlament előtt azokat a szerb sportolókat, akik érmet szereztek a riói olimpiai játékokon
Több tízezer ember ünnepelte tegnap este Belgrádban, a parlament előtt azokat a szerb sportolókat, akik érmet szereztek a riói olimpiai játékokon. Fergeteges hangulat kerekedett, a tömeg számtalan zászlót és transzparenst tartott a magasba. Több ezer ember hatalmas ovációval és zászlókkal várta a szerb olimpikonokat Belgrdában. A parlament előtti színpadon gyerekek énekelték a szerb himnuszt. A Rióból visszatérő sportolókat az államvezetés képviselői is fogadták kedd este. Tomislav Nikolić elnök is gratulált az eredményekhez: „Ti mindent megtettetek ott, amit Szerbia elvárt tőletek, mindent ami minket boldoggá tehet. Ezt ma érezhetitek is, amikor megjelentek a csodás gyermekeink előtt. Ti annyira jól küzdöttetek, amennyire csak tudtatok, de néha még magatokat is felülmúltátok.” Vanja Udovičić sportminiszter, aki egykor maga is a vízilabda-válogatott tagja volt, szintén büszke volt az érmeket szerző szerbiai sportolókra: „Az érmeitek többet érnek, mint millió szó, amit ma itt mondhatnék. Köszönöm, hogy Szerbiát boldog, sikeres és büszke országgá tettétek. Gratulálok nektek, mint a ti egykori kollégátok, és mint miniszter. Minden tiszteletem, császárok és császárnők! Köszönöm!”



A legnagyobb ovációt az aranyérmesek, Davor Štefanek birkózó és a férfi vízilabda-válogatott kapta. A szabadkai birkózó megígérte, hogy négy év múlva Tokióban is sikert ér el. Davor Štefanek, olimpiai bajnok birkózó, Szerbia: „Ez a második alkalom, hogy így fogadtak. 2014-ben itt voltam a kosárlabdázókkal és a sportlövőkkel, amikor világbajnok lettem. Megígértem valamit itt, az erkélyen: találkozunk Rió után. Betartottam az ígéretemet. Ti is itt vagytok. Itt vagyunk mindannyian.” Az olimpiai sikereket ünneplő közönség a leghangosabb akkor volt, amikor a szerb férfi vízilabda-válogatottat láthatta. Az aranyérmes pólós fiúk közül Živko Gocić csapatkapitány szólt a tömeghez: „Köszönöm, emberek. Jó estét mindenkinek! Jó estét, Belgrád, Szerbia! Legyetek büszkék azokra, akik az emelvényen állnak. Higgyék el, én vagyok a legbüszkébb ember a világon, hogy egy ilyen válogatottnak lehetek a kapitánya, hogy tagja vagyok ennek a csapatnak. Nagyon köszönöm!” A szerb olimpikonok közösen ünnepeltek a színpadon, és közben azt skandálták, "Mindent megnyertünk." Ezután a szerb himnusz másodszor is elhangzott a parlament előtt.   Előzmény:

Hazaérkezett a szerb olimpiai csapat (videó)

2016.08.23.

Hazaérkezett Rióból a szerb olimpiai csapat. Szerbia két arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel tért haza. Tijana Bogdanović taekwondos a nyakában lógó ezüstéremre is ráharapott a fényképészek kedvéért. A 49 kilogrammos súlycsoport döntőjében 7:6 arányú vereséggel szerzett ezüstérmet. Tijana edzője Dragan Jović szerint ez egy nagyszerű eredmény, ami jó magának a sportnak és az államnak is. A mindössze 18 éves olimpiai bajnok úgy meghatódott belgrádi fogadtatásán, hogy könnyek csordultak ki szeméből. A záróünnepségen Tijana vihette a szerb zászlót. Tijana Bogdanović, taekwondos, olimpiai ezüstérmes: „Tényleg telve van a szívem örömmel, óriási megtiszteltetés és felelősség, hogy a kezeimben vihettem a szerb zászlót. A legutóbbi olimpián vitte a záráson, ebben az évben én. A sportolók, akik aranyat nyertek sajnos nem voltak ott, hogy vigyék az zászlót, így enyém lehetett a megtiszteltetés. Nagyon büszke vagyok a csapatra és önmagamra is, hogy a munka kifizetődött és, hogy a záróünnepségen vihettük a szerb zászlót.”



olimpia
Belgrád
Rio
olimpikonok

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.